Rob Noordzij, uitkomend voor ZPB H&L Productions, is op het EK Paratriatlon te Pontevedra (Spanje) net buiten de medailles gevallen. De topsporter was de afgelopen periode gekweld door verschillende kwetsuren, zoals tweemaal een kuitspierscheur, maar stelde zichzelf toch als doel om net als voorgaand jaar voor minimaal de bronzen plak te gaan. Dit was bij voorbaat al een hele grote klus, aangezien het deelnemersveld is verdubbeld ten opzichte van voorgaande jaren. Deze verdubbeling heeft alles te maken met de bekendmaking dat Paratriatlon vanaf 2016 (in Rio) een Paralympische sport wordt.

Rob startte erg goed aan de wedstrijd (met 35 graden celsius in Pontevedra) en kwam als eerste uit het water. Na het deel op de fiets was hij tweede en helaas moest hij drie sporters voor zich dulden bij het hardlopen, het onderdeel dat hem vorig jaar juist die bronzen plak opleverde.

Ondanks dat de 53-jarige Noordzij geen medaille heeft kunnen behalen is zijn verhaal erg bijzonder, aangezien hij op gevorderde leeftijd nog meedraait met de jonkies. Laten we zeggen dat vele tegenstanders zijn zoon zouden kunnen zijn. Uiteraard is deze vierde plaats hierdoor een prestatie van groot formaat en is ZPB H&L Productions trots op een topsporter als Rob Noordzij.

Het sprookje van de ZPB’er is voorlopig nog niet voorbij, want in september staat het WK in Beijing op de agenda!

Voor de mensen die Rob Noordzij wat minder goed kennen, hier wat achtergrondinformatie:
Rob Noordzij (geb. 1958, woonplaats Fijnaart) deed, voor hij in 1998 gehandicapt raakte als gevolg van een ongeval, al op hoog niveau aan atletiek en waterpolo. In de tachtiger jaren was hij ook al korte tijd actief als triatleet, waarna hij zich specialiseerde als atletiektrainer bij onder meer het toonaangevende Misuno Nederland Running Team en Thor Roosendaal. Hij was zelf een verdienstelijk middenafstandloper. Na het ongeval en een groot aantal operaties dat daarop volgde, zet hij zich nu in voor de gehandicaptensport en hoopt hij zowel bij de paratriatlon als bij de reguliere wedstrijden goed te presteren om zo de paratriatlon in Nederland goed op de kaart te zetten.

2 Replies to “Rob Noordzij net buiten de prijzen op EK Paratriatlon”

Comments are closed.