Afgelopen vrijdag was een belangrijke dag voor ZPB’er Rob Noordzij. De paratriatleet bij uitstek deed na zijn vierde plaats op het EK ditmaal mee aan het Wereldkampioenschap in Beijing (China). Op het Olympische parcours kreeg Noordzij onder andere concurrentie van de Bulgaarse Peter Boronskay (30 jaar, al drie jaar regerend Wereldkampioen) en de Braziliaanse Roberto Silvas.

Dat de jarige Noordzij (hij werd vrijdag 54 jaar) als veteraan in de groep mee kan met de jongere triatleten, had hij al meerdere malen bewezen. Ook voor dit WK verwachtte hij mee te kunnen doen voor de medailles, ondanks dat hij de afgelopen maanden door blessures geplaagd is.

Dat dit uiteindelijk niet is gelukt, zal Rob uitermate jammer vinden. De positief ingestelde Fijnaarder tikte namelijk als 9e aan in een deelnemersveld van 20. Hij kwam als 4e uit het water, stapte als 7e van de fiets en verloor uiteindelijk nog twee plaatsen bij het hardlopen.

Voor de mensen die Rob Noordzij wat minder goed kennen, hier wat achtergrondinformatie:
Rob Noordzij (geb. 1958, woonplaats Fijnaart) deed, voor hij in 1998 gehandicapt raakte als gevolg van een ongeval, al op hoog niveau aan atletiek en waterpolo. In de tachtiger jaren was hij ook al korte tijd actief als triatleet, waarna hij zich specialiseerde als atletiektrainer bij onder meer het toonaangevende Misuno Nederland Running Team en Thor Roosendaal. Hij was zelf een verdienstelijk middenafstandloper. Na het ongeval en een groot aantal operaties dat daarop volgde, zet hij zich nu in voor de gehandicaptensport en hoopt hij zowel bij de paratriatlon als bij de reguliere wedstrijden goed te presteren om zo de paratriatlon in Nederland goed op de kaart te zetten.