Jeugdinternationals Maurice Dentro en Sam van den Burg zijn weer een ervaring rijker. De twee spelers uit eigen kweek spelen al jaren voor ZPB H&L Productions, maar zijn pas respectievelijk 14 en 13 jaar oud. Bondscoach Johan Aantjes nodigde het tweetal uit voor een Internationaal vierlandentoernooi in Istanbul, Turkije.

Aldaar aangekomen viel de jongens vooral de grote drukte op! “Bovendien was het anders dan in Nederland in Turkije erg lekker weer en sliepen we in een 5-sterrenhotel!” vertelt Maurice. “We hebben alleen niet zoveel van de omgeving gezien in Istanbul, want de wedstrijden waren het allerbelangrijkste natuurlijk”, weet Sam toe te voegen.

Na afloop van het toernooi werd het hele team (lichting 1996) geprezen om de zichtbare stijgende lijn gedurende de 4 dagen. Zo werd de eerste wedstrijd nog verloren van Rusland (1-10), maar kregen gastland Turkije (7-11) en Canada (8-10) aanzienlijk meer weerstand van de Hollanders.

“Op de laatste dag speelden we ook nog een oefenwedstrijdje tegen het plaatselijke Galatasaray”, zegt Maurice. “Hierdoor ging ons bezoekje aan één van de honderd Moskeeën niet door.” Voor Dentro (1996) was het niet zijn eerste toernooi met Jong Oranje, aangezien hij ook al in Oekraïne was geweest. Zijn doelstelling was in Istanbul vooral om zich verder te verbeteren als speler. Wat hem opviel was dat de tegenstanders een stuk meer fysiek hadden dan in Oekraïne. “Het niveau lag hier echt heel hoog, gelukkig voor mijn eigen ontwikkeling heb ik elke wedstrijd erg veel gespeeld, zo leer ik veel bij”.

Voor 1997’er Sam van den Burg was dit toernooi een echte bonus. Hij traint namelijk aanvullend mee bij 1996 in Zeist, maar mocht van de bondscoach direct mee op toernooi. “Ik kan hier veel ervaring opdoen”, weet Sam er over te zeggen. Voor de jonge Sam was dit zijn eerste toernooi met Jong Oranje en mocht hij toch al best wat speelminuten maken bij de groep. “Het ging me ondanks het hoge niveau best goed af”.

De twee talenten uit de ZPB H&L Productions opleiding spelen komend seizoen iedere week in het O.19 team om zo constant hoog niveau tegenstanders te treffen. Ook trainen de twee al mee met de Herenselectie, waar ze extra goed begeleid worden door de trainers en oudere spelers. Deze twee Barendrechters zijn in ieder geval weer een hele ervaring rijker!