ZPB H&L Productions heren 1 heeft dinsdagavond onnodig puntverlies geleden in de thuiswedstrijd tegen KNZB JTT. De Jong Oranje mannen speelden een prima wedstrijd en wisten de fouten van ZPB ongenadig hard af te straffen.

Vanaf de eerste periode werd al duidelijk dat ZPB een zware avond tegemoet zou gaan. Na een 1 – 3 tussenstand na de eerste omloop, wisselde beide partijen met een 3 – 4 stand voor JTT van speelhelft. Waar verwacht werd dat ZPB in de derde periode vol gas zou geven, waren het de jonge gasten die brutaal uitliepen naar een 3 – 6 voorsprong. Door een late ZPB treffer werd de spanning aan het einde van de derde periode weer iets teruggebracht: 4 – 6.

Terwijl het thuispubliek vreesde voor de tweede nederlaag van het seizoen, kwam ZPB in de laatste periode uitstekend uit de startblokken. In een mum van tijd werd de achterstand omgebogen in een 7 – 6 voorsprong. Mede dankzij de inbreng van routinier Marco Booij. Verdedigend bleef de thuisploeg echter zwaar onder de maat. JTT maakte al snel de gelijkmaker en zou dat kunststukje nog twee keer herhalen. Met een 9 – 9 gelijkspel als resultaat. In de laatste seconden van de wedstrijd kreeg ZPB nog een enorme mogelijkheid op de overwinning. Maar door een slordige pass werd een vrije man op zeven meter recht voor het doel niet bereikt.

Komende zaterdag mag ZPB revanche nemen. Dan staat – wederom in het Inge de Bruijn Sportfondsenbad – de wedstrijd tegen AZ&PC op het programma. Aanvang 17.45 uur.

ZPB H&L Productions – KNZB JTT: 9-9

Periodestanden: 1 – 3 / 2 – 1 / 1 – 2 / 5 – 3.

Doelpunten: Marco Booij 3. Max van Genabeek 2. Mike van Duinen, Tim van Gulik, Wietse van Heukelem en George Boon allen 1.