De heren van ZPB H&L Productions zijn in een bloedstollende thuiswedstrijd tegen AZ&PC uit Amersfoort door het oog van de naald gekropen. Na een traag en zwak begin, begon de machine na anderhalve periode te draaien, wat uiteindelijk genoeg bleek voor een 10-9 overwinning. Dames 1 speelde haar openingswedstrijd in Gouda tegen de landskampioen Widex GZC Donk. Ondanks dat ZPB H&L Productions hele goede weerstand gaf, werd het de Goudse ploeg geen moment heel moeilijk gemaakt, 12-7. Op zondag wisten de Barendrechtse mannen de vierde plaats op de ranglijst te bereiken, er werd ternauwernood gewonnen van degradatiekandidaat Brandenburg.

Heren
Vooraf stonden beide ploegen in de middenmoot van de Heren Hoofdklasse en waren de resultaten enigszins met elkaar te vergelijken. AZ&PC kwam dan ook met een gelijkwaardig gevoel naar Barendrecht. Ondanks die gedachte, gaven de bezoekers direct gas. Via 0-2 en 1-4 wisten de mannen van Arie van de Bunt de toon te zetten en kon de thuisploeg alleen maar volgen. AZ&PC leek de zaakjes goed op orde te hebben en de thuisploeg leek nog aan de warming up bezig te zijn. Toen Marco Booij halverwege de tweede periode door een UMV het veld mocht ruimen werd de hoop er niet beter op bij het Barendrechtse publiek.

Ondanks dat wist de Barendrechtse hoofdklasser het tij te keren door gebruik te maken van de zwemmende mensen die ingebracht werden. Het tempo ging flink omhoog, waar AZ&PC moeite mee leek te hebben. Hierdoor werd de 3-7 achterstand in ongeveer 8 minuten netto speeltijd omgebogen in een 8-7 voorsprong! ZPB leek op dat moment de betere ploeg, maar kon niet doordrukken. Via enkele manmeers wisten de bezoekers wederom een voorsprong te nemen (8-9), maar toen ZPB in de laatste paar minuten wederom liet zien over een ijzersterke veerkracht te beschikken kon AZ&PC geen antwoord meer geven.

Even leek het namelijk dat ZPBarendrecht opnieuw gelijk ging spelen, maar waar het afgelopen dinsdag in de slotfase net niet goed ging, was het vandaag fenomenaal. Clement Stegman wist met nog 5 seconden op de klok met een bal over 22 meter midvoor Max van Genabeek precies te bereiken. Deze was ondertussen al richting goal gedraaid en de Amersfoortse verdediger kon niets anders doen dan aan de noodrem trekken. Met nog 1 seconde op de klok nam captain Matthijs de Bruijn de verantwoordelijkheid en schoot de strafworp onberispelijk achter keeper Jordy Stil. Barendrecht vierde feest, want mooier dan dit kan je een wedstrijd eigenlijk niet winnen.

ZPB H&L Productions – AZ&PC (h) 10-9 (3-5, 3-2, 2-0, 2-2). Doelpunten ZPB: Van Genabeek 4, Van Duinen, Boon, De Bruijn, Van Gulik, Verspoor en Van Heukelem.

Zondag stond om 15.00 uur in Bilthoven de tweede wedstrijd van het weekend op het programma. Dit na de zwaar bevochten overwinning op zaterdagavond. Bij Brandenburg staat een coach op de kant die de spelers van ZPB door en door kent. Hij won met deze jongens zelfs de nationale beker voor ZPB H&L Productions. De wedstrijd ging verrassend gelijk op en Brandenburg, wat tot nu toe pas 1 punt had in de Hoofdklasse, stond na 3 periodes zelfs met 1 goal verschil voor.

Mede dankzij wederom een prima invalbeurt van Oscar Visser won ZPB de laatste en belangrijkste periode met 5-1 waardoor ZPB H&L Productions er met een verdiende zege, maar met een iets wat geflatteerde uitslag (11-14) drie punten mee naar Barendrecht mocht nemen.

Brandenburg – ZPB H&L Productions (h) 11-14 (5-5, 3-2, 2-2, 1-5).
Doelpunten ZPB: George Boon 4, Max van Genabeek 4, Matthijs de Bruijn 2, Sander Verspoor, Tim van Gulik, Oscar Visser en Michael de Kreek.

ZPB moet volgend weekend naar de vice-kampioen AZC uit Alphen. De mannen van Arnold Nonnekes zullen daar beter uit de startblokken moeten komen om bij hun eeuwige rivaal punten te pakken

Dames
De dames van ZPB mochten na een hele lange voorbereiding vandaag eindelijk beginnen aan het Hoofdklasse-seizoen. Na vorig jaar twee maal de kampioen te zijn geworden in de B-poule, is dit seizoen een hele mooie uitdaging voor de ploeg. De A- en B-poule zijn dit seizoen in verband met het EK en eventuele Olympische Spelen samengevoegd. Het nieuwe seizoen werd vandaag voor de Barendrechtse direct aangevangen tegen de huidige Nederlands Kampioen, Widex GZC Donk uit Gouda.

De jonge talentvolle ploeg van ZPB liet vandaag zien thuis te horen op dit niveau. Er werd in de uitwedstrijd dan wel niet gewonnen, maar de kansen daarvoor waren er zeker. Dat de wedstrijd uiteindelijk in 12-7 eindigde stemde coach Izaak Hofman dan ook niet tevreden, iets wat karakteristiek is voor de groei van de ZPB-dames.

De ploeg speelt volgende week haar eerste thuiswedstrijd tegen De Gouwe-AZC en de kans is aanwezig dat dit de eerste driepunter op zal leveren. Hiervoor zal Dames 1 wel de steun van het publiek nodig hebben. Zorg daarom dat je er komende zaterdag om 17:00 uur bent  in het Inge de Bruijn Sportfondsenbad. De dames hebben de support kunnen de support goed gebruiken!

Widex GZC Donk – ZPB H&L Productions (d): 12-7 (3-1, 2-2, 3-2, 4-2). Doelpunten ZPB: Jakline de Bruijn, Laura vd Graaf, Marina vd Werf, Eva Legierse, Barbara Groenenboom, Marije den Haan en Cyntha Schouten.

One Reply to “Dubbelklapper Heren 1 tegen AZ&PC en Brandenburg, Dames 1 verliest in Gouda”

  1. Fantastisch resultaat van onze mannen. En dan vandaag nog drie puntjes erbij in Bilthoven. Dames 1 ook van harte. Dit lijkt me een zeer mooie uitslag!

Comments are closed.