Afgelopen weekend is ook voor Dames 1 het seizoen eindelijk van start gegaan. In de uitwedstrijd bij titelkandidaat GZC-DONK werd eervol met 12 – 7 verloren. Komende zaterdag zijn onze dames voor het eerst in Barendrecht te bewonderen. Om 17.00 uur worden de degens gekruist met De Gouwe-AZC.

Het team van coach Izaäk Hofman telt veel jonge talentvolle speelsters, waarvan keepster Debby Willemsz komend seizoen ongetwijfeld één van de blikvangers zal zijn. De speelster van Jong Oranje ontwikkelt zich als een komeet en kreeg deze maand zelfs een invitatie om mee te trainen met de beste speelsters van Nederland. “Jeugdbondscoach Arjan Vos belde mij begin oktober op dat ik aan mag sluiten bij de trainingen van A-selectie. Keepster Ilse van der Meijden heeft een ernstige schouderblessure. Daar is ze aan geopereerd, maar de pijn blijft terugkomen.” Een unieke kans voor de jonge ZPB’er om ervaring op te doen bij de ploeg die over een klein jaar in Londen haar Olympische titel hoopt te verdedigen. Deze zomer deed Debby Willemsz al enige internationale ervaring op. Met Jong Oranje mocht zij in actie komen tijdens het Europees Jeugd kampioenschap in Madrid (o. 17) en Wereld Jeugd Kampioenschap in Triëst (o. 20). Toch blijft de pas 17-jarige Willemsz met beide benen op de grond staan: ,,Ik vind het echt heel erg leuk dat ik mee mag trainen met de A-selectie. Het is een droom en ik heb er hard voor getraind. Het wordt echter nog wel een hele klus, want ik moet nog vrij krijgen van school. Drie dagen missen is natuurlijk wel heel veel. Ik zit in het examenjaar van de Havo en wil wel heel graag mijn diploma halen dit jaar. Dat vind ik erg belangrijk.”

Met de Italiaanse bondscoach Mauro Maugeri moet nog worden gesproken over haar rol in de A-selectie. Bij ZPB is deze inmiddels wel duidelijk. Willemsz is de onbetwiste nummer één onder de lat bij de ZPB dames, die dit seizoen wel eens voor hele leuke uitslagen kunnen zorgen. Debby:  ,,Dit seizoen missen de topclubs hun internationals die uit de competitie zijn gehaald om fulltime te gaan trainen met de A-selectie. Ploegen als Polar Bears, GZC DONK, Het Ravijn en ZVL zijn zo toch weer iets zwakker geworden waardoor dit soort wedstrijden leuker worden voor ons. Wie weet kunnen we wel ergens een keertje stunten.” Ook over de toekomst van de ZPB dames is Debby erg positief: ,,We hebben een heel jong team waar we ver mee kunnen komen. Deze meiden kunnen nog heel lang met elkaar samenspelen en er komen steeds betere jonge speelsters bij. Zo trainen nu bijvoorbeeld Karlijn Fokke en Daisy Schoenmaker mee met de damesselectie. Dit vind ik extra leuk omdat ik beide training heb gegeven. Misschien speel ik binnenkort wel met ze samen!”

Komende zaterdag mogen Debby en de dames dus aantreden in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Hopelijk voor een bomvolle tribune. De wedstrijd tegen De Gouwe-AZC begint om 17.00 uur. Zorg dat je erbij bent!