De heren van ZPB H&L Productions hebben vrijdagavond een teleurstellend resultaat neergezet tegen MNC Dordrecht. In de wedstrijd – die door waterpolo.nl werd omgedoopt in ‘Match of the Week’-  ging de volle winst naar de gasten, die met 7 – 8 zegevierde.

Het grootste pluspunt van de avond was de ongekende sfeer in het zwembad. Uniek voor een hoofdklassewedstrijd in Nederland. Het publiek en de spelers keken hun ogen uit. Speciaal voor de Dordtse supporters was een speciale tribune opgezet. Alle ‘uit-supporters’ kwamen in het blauw en het ZPB legioen kleurde volledig wit. Na een spetterden spelerspresentie, met onder andere Bengaals vuurwerk, leek niets een fantastische overwinning voor ZPB in de weg te zitten. Maar de Barendrechters bleken geen schim van de ploeg die een week op het nippertje verloor van regerend landskampioen Schuurman BZC.

Op de overwinning van MNC Dordrecht viel niets af te dingen. De ploeg speelde een stuk feller en de verdediging stond als een huis. De thuisploeg daarentegen kon zich niet optrekken aan het fantastische legioen.  Besluitenloosheid in de aanval, een te laag baltempo, onnauwkeurig passing; het publiek waande zich even in De Kuip. Via de tussenstanden 1 – 2 en 2 – 4, liep MNC Dordrecht uit naar een 3 – 6 voorsprong. De ZPB doelpunten werden in deze fase gescoord door Sander Verspoor, Max van Genabeek en Wietse van Heukelum. Toen Verspoor zijn tweede treffer van de avond liet optekenen – en Dordrecht coach Zoran Stanisic naar de tribune werd verwezen – leek ZPB de overwinning alsnog naar zich toe te trekken. De Barendrechters knokte zich door treffers van Max van Genabeek, Marco Booij en een fantastische knal van Mike van Duinen, terug tot 7 – 7. Maar een onnodige treffer uit de tweede lijn van Dino van Vendeloo, zorgde ervoor dat MNC Dordrecht met nog anderhalve minuut te spelen opnieuw op voorsprong kwam.

ZPB was niet meer bij machte om iets aan deze stand te veranderen, ondanks een manmeer in de slotseconden van de wedstrijd. Opnieuw onnodig puntverlies in een thuiswedstrijd. Tijd voor teleurstelling is er echter niet, want komende zondag staat voor ZPB opnieuw een zware klus op het programma. Namelijk punten veroveren bij Widex GZC Donk. Deze wedstrijd, die wordt afgewerkt in Gouda, begint om 18.00 uur. Komende dinsdag speelt ZPB heren  1 voorlopig zijn laatste thuiswedstrijd. Om 21.20 uur is De Zijl (SG) de tegenstander in Barendrecht. Een zeer belangrijk duel met het oog op een goede klassering vóórdat de winterstop begint. Na de komende twee wedstrijden zal de bekercompetitie bij de heren van start gaan. Deze worden gespeeld zonder de internationals, die zich gaan voorbereiden op het Europees Kampioensschap Waterpolo (januari 2012, te Eindhoven).

Alle supporters worden verzocht om komende dinsdag om 21.20 uur  – wederom in het wit – aanwezig te zijn bij het duel van Heren 1 tegen De Zijl (SG).

Foto’s op http://www.legierse.eu/Waterpolo_foto_site_Legierse/Heren/Paginas/ZPB_tegen_MNC_7-8.html#grid

WaterpoloTV:

ZPB H&L Productions – MNC  Dordrecht : 07 – 08

Tussenstanden: 1 – 2 / 2 – 4 / 5 – 7 / 7 – 8

Doelpunten ZPB: Max van Gennabeek 2, Sander Verspoor 2, Mike van Duinen, Wietse van Heukelum, Marco Booij.

Doelpunten MNC: Marko Cvetkovic 2, Dino van Vendeloo 2, Branko Mitrovic 2, Jesse Nispeling 2.

Dames 1 verliest onnodig

Na een monster overwinning tegen ZV de Ham vorige week, stond deze week een heel andere tegenstander op het programma en wel Polar Bears. De dames moesten uit spelen en waren dan ook al vroeg vertrokken naar Ede.

Vanaf het begin was het al snel duidelijk dat het eerste dames team van ZPB niet onder hoefde te doen voor Polar Bears. Het verlies van 10-3 is dan ook een vertekende uitslag en was erg onnodig. De dames van ZPB maakte de kansen niet af en waren niet erg voor uit te branden. De tegenstander daar in tegen maakte de kansen wel af en was meer geconcentreerd. De scheidsrechter hielden de beide teams erg strak en resulteerde in twaalf man minders en elf man meers voor ZPB. Van deze elf man meers werd er slechts één benut door Laura v/d Graaf.

De dames van Polar Bears konden wel hun kansen benutten en liepen daardoor steeds verder uit. Voor ZPB scoorde alleen Cyntha Schouten nog doormiddel van een taterbal en Lisette v/d Burg. Door slordig bal verlies en niet benutten van de kansen hebben de dames deze wedstrijd onnodig verloren. Volgende week zal het dan ook beter moeten gaan en zullen de dames de eerste wedstrijd van de bekercompetitie spelen tegen het Ravijn thuis.

Polar Bears-ZPB H&L Productions 10-3

Periodestanden: 3-0, 1-2, 4-0, 2-1

Doelpunten ZPB: Laura v/d Graaf, Cyntha Schouten en Lisette v/d Burg

5 Replies to “ZPB verliest de Match of the Week van MNC Dordrecht (inclusief samenvatting) en onnodig verlies dames 1”

  1. Jammer dat heren 1 het niet wist af te maken. Maar er zit nog veel progressie in ZPB. Als de mannen er zelf in blijven geloven, dan zitte we er dinsdagavond weer. FORZA ZPB!

  2. De sfeer was goed! We krijgen zlefs complimenten van Robin van Galen! Het legioen is de 8e man van ZPB in het water!

Comments are closed.