Het belofteteam van de damestak van ZPB H&L Productions, Dames 2, heeft in de afgelopen oktober maand goede zaken gedaan in de competitie. Na een teleurstellende bekeruitschakeling eind september door ZVL 2, is ZPB gebrand op een goed resultaat in de competitie.

Op 1 oktober werd de eerste competitiewedstrijd afgewerkt in Zaandam tegen Alliance/ZWV Nereus 2. Een ploeg die een vernieuwing heeft ondergaan en veel jonge meiden kent gaf de Barendrechtsen de eerste 14 minuten goed weerstand, ZPB verzuimde in deze tijd ruim afstand te nemen van de thuisploeg. Na wisseling van kant, wisselde ook het wedstrijdbeeld, ZPB liep snel uit en maakte doelpunt na doelpunt. De thuisploeg kwam niet meer tot scoren, de beloftes uit Barendrecht zette na 28 minuten spelen een terechte 5-11 overwinning op het scorebord. De eerste drie punten zijn binnen!

Een week later, op 8 oktober, stond de thuiswedstrijd tegen het altijd fysiek sterke HZ Zian op het programma. Na ruim een periode gespeeld te hebben stond er een teleurstellende 0-4 achterstand op het scorebord, waardoor het ergste gevreesd werd. Niets bleek minder waar, de ploeg leefde op, mede dankzij het enthousiaste publiek, en bracht na 14 minuten spelen een 5-5 stand op het scorebord. De wedstrijd kon alle kanten opgaan, maar ZPB bleef doen waar het goed in is: weerstand geven. Goed verdedigend werk leverde ZPB steeds ruimte op in de aanval, langzaamaan nam de thuisploeg afstand van de bezoekers uit Den Haag, het verschil werd echter nooit groter dan twee doelpunten. De 10-8 kwam op het scorebord met nog een ruime minuut te spelen, het slotakkoord was echter van HZ Zian in de vorm van de 10-9. Betekende wel dat de drie punten in Barendrecht zijn gebleven.

Dan de uitwedstrijd naar GZC Donk op zondag 16 oktober, ondanks een scherpe start – waar het nog wel is aan ontbreek bij ZPB – liep de wedstrijd anders dan verwacht. Kans na kans ging er niet in, aanvallend liep het geheel vast. De thuisploeg bleef met een of twee doelpunten verschil steeds nipt op voorsprong, in de vierde periode ging het ineens ‘lopen’ bij de Barendrechtsen. Jammer genoeg mocht dat niet meer baten voor de eindstand, een 6-4 nederlaag in Gouda. Veel leerpunten, met de focus naar de volgende wedstrijden.

De laatste van oktober werd er een uit de categorie van HZ Zian, tegenstander dit keer was De Robben uit Hilversum. Decor was het Inge de Bruijn Sportfondsenbad in Barendrecht. Het publiek was weer massaal gekomen om een leuke wedstrijd te aanschouwen, beide ploegen stonden op evenveel punten en de ingrediënten spanning en sensatie waren ook aanwezig! De thuisploeg nam brutaal de leiding door redelijk snel met 2-0 voor te komen. Een minder scherp tweede en derde part resulteerde in een 5-4 stand met nog 7 minuten te spelen. ZPB startte ijzersterk in de laatste periode en maakte kwam snel tot een comfortabele 8-4 voorsprong, De Robben wist nog een doelpunt te maken. Echter was de laatste bal van ZPB, op 15 seconden werd een time-out aangevraagd, deze werd succesvol omgezet in een doelpunt vanuit een manmeersituatie. De 9-5 is een mooie uitslag die in de stand verwerkt is.

Negen punten uit vier wedstrijd, een keurig resultaat in de eerste competitiemaand. Vanuit hier willen we het publiek ook enorm bedanken voor de massale steun en rekenen op u in de rest van de competitie, u bent onze 8e man!

Voor de maand november staan er een viertal wedstrijden ingeroosterd, achtereenvolgens wordt er op 6 november uitgespeeld in Ede tegen Polar Bears, op 12 november is de thuiswedstrijd tegen promovendus UZSC 2, op 19 november de verre uitwedstrijd bij Het Ravijn en op 26 november sluiten we de novembermaand af thuis tegen De Spreng, eveneens gepromoveerd.

Dames weten niet te winnen van Polar Bears Ede 2.
Afgelopen zondag mocht Dames 2 aantreden in Ede tegen de reserves van Polar Bears. Een jammerlijk verlies met 6-5 was het resultaat na 28 minuten spelen. De thuisploeg zette vanaf het begin goed druk op de bezoekers uit Barendrecht, waardoor het eerste doelpunt viel in het voordeel van de thuisploeg. De Edenaren liepen langzaam uit naar een comfortabele 6-1 voorsprong, echter lieten de Barendrechtsen verdere doelpunten niet gebeuren. Snel achter elkaar vielen er doelpunten in het voordeel van de ploeg uit Barendrcht. Zonde dat de ZPB-machine erg laat op gang kwam. De scherpte die er niet was in de eerste perioden, was er wel in de laatste. De vier goals waren helaas net niet voldoende voor de punten. Na een stevige pot waterpolo bleven de punten helaas in Ede.