Helaas voor ZPB is het niet gelukt om zowel dames 1 als heren 1 in het kwartfinaleweekend van het KNZB bekertoernooi te krijgen. Na de plaatsing van dames 1 zaterdagavond, wisten de heren de cruciale wedstrijd tegen het KNZB Jong Talenten Team niet winnend af te sluiten. In een bij vlagen zeer harde wedstrijd verloor de thuisploeg met 10 – 12.

ZPB kreeg in de openingsfase van het duel voldoende mogelijkheden om een gat te slaan. Maar het JTT ging veel beter met haar kansen om en stond na de eerste periode op een 2 – 3 voorsprong (ZPB doelpunten Marco Booij en Tim van Gulik). In de tweede periode ging het volledig mis aan Barendrechtse zijde. Het Jong Talenten Team liep uit naar een 2 – 6 voorsprong. Pas tegen het einde konden Tim van Gulik en Michael de Kreek iets terug doen namens ZPB.

Na de wisseling van speelhelft leek er even wat vuur te komen bij de thuisploeg toen George Boon al snel de 5 – 6 liet aantekenen. Maar ZPB miste kans op kans en zag de jonge talenten uitlopen naar een 6 – 9 voorsprong (ZPB goal Marco Booij).

Ook in de laatste periode kwam ZPB weer terug. Na de snelle 6 – 10 van een zeer sterk spelende Sebastiaan van Mil – die vier treffers liet noteren – knokte ZPB zich terug tot 9 – 11, door treffers van Michael de Kreek, Tim van Gulik en Mike van Duinen. Met nog 56 seconden op de klok scoorde Michael de Kreek zelfs nog de 10 – 11. Maar dichterbij kwam de thuisploeg niet. Door twee keer een u.20 tegen kreeg het Jong Talenten Team alle kans om de wedstrijd uit te spelen. Zes seconden voor tijd werd het zelfs 10 – 12 voor de gasten.

Hiermee plaats het KNZB Jong Talenten Team zich samen met Polar Bears voor de kwartfinale van het bekertoernooi bij de heren. Voor heren 1 breekt een lange winterstop aan. De eerste competitiewedstrijd in 2012 staat pas gepland in februari. Dit alles in verband met het Europees Kampioenschap waterpolo, dat in januari in Eindhoven wordt afgewerkt.

Tussenstanden: 2 – 3 / 2 – 3 / 2 – 3 / 4 – 2. Eindstand: 10 – 12.

Doelpunten ZPB H&L Productions: Tim van Gulik en Michael de Kreek 3x. Marco Booij 2x. George Boon en Mike van Duinen 1x.

Doelpunten KNZB JTT: Sebastiaan van Mil 4x. Joey Schellingerhout 3x. Lars Reuten en Alex Roelse 2x. Max de Voogt 1x

Manmeer ZPB H&L Productions: 6 waarvan 3 goals. Manmeer KNZB JTT: 12 waarvan 4 goals.