Het Europees Kampioenschap (16 tot 29 januari) nadert met rassen schreden. Aan de vooravond van het laatste oefentoernooi sprak de redactie van ZPB.nl met de aanvoerder van ZPB heren 1, en de captain van het Nederlands team, Matthijs de Bruijn.

We zitten twee weken voor de start van het EK. Ben je al zenuwachtig?

Matthijs: Ik ben niet zo snel zenuwachtig. Dat was ik niet bij de Olympische Spelen, dus nu ook niet. Zenuwen komen naar mijn mening wanneer je je zaakjes niet goed voor elkaar hebt, of voor verrassingen komt te staan op het laatste moment. Je moet altijd in oplossingen denken, dan hoef je ook niet in paniek te raken.

Hoe zien de laatste twee voorbereidingsweken eruit?

Matthijs: Donderdag vertrekken we naar Turkije, waar we een drielandentoernooi afwerken. Daar zijn onder andere Turkije en Macedonië onze tegenstanders. Beide landen zitten ook in onze poule op het EK en deze wedstrijden moeten we winnen om in de race te blijven voor een startbewijs voor het Olympisch kwalificatietoernooi. In de laatste week trainen we nog in Zeist om de puntjes op de i te zetten. Veel tactisch trainen, spelvormen oefenen en conditie onderhouden. Vanaf zaterdag 14 januari verzamelen we in Eindhoven. Dat is vrij laat maar eerder kon niet omdat daar geen budget voor was bij de KNZB. Daarbij moet ik overdag ook nog werken bij Fortuna. Ik heb het dus vrij druk, maar gelukkig is het allemaal goed te plannen dankzij mijn bazen Marco en Gert-Jan.

Wat is de doelstelling van de Nederlandse heren?

Matthijs: Wat betreft onze prestatie hoop ik dat we het publiek kunnen laten zien dat we een aardig potje kunnen waterpoloën. Voorspellingen ga ik niet doen. Niet voor de wedstrijd tegen de Hongaren, maar ook niet voor de wedstrijd tegen Turkije. Als wij achteraf kunnen zeggen dat we alles hebben gegeven en er alles uit hebben gehaald, dan ben ik een tevreden aanvoerder. Natuurlijk wil je het toernooi winnen, niets in onmogelijk. Maar het is een beetje onrealistisch om te gaan roepen dat wij de Gouden medaille even gaan ophalen. Plaatsing voor het Olympisch kwalificatietoernooi is het meest belangrijk.

Er is eindelijk een groot titeltoernooi in Nederland. Wat verwacht je voor sfeer in Eindhoven?

Matthijs: Wat betreft sfeer verwacht ik veel moois met al dat oranje op de tribunes. Ik hoop dat de supporters niet alleen komen kijken, maar ons ook echt aanmoedigen. Niet alleen bij goals, maar ook bij een mooie actie, pass of redding mag het publiek zich laten horen. En ik verwacht volle tribunes. Het is uniek dat Nederland zo’n toernooi mag organiseren. Hoe vaak krijg je nog de kans om zoveel wereldtoppers in actie te zien, zo dicht bij huis?

Ook heb ik begrepen, via de site van ZPB en diverse social media, dat het ZPB Sfeerteam bezig is om op zaterdag 21 januari, rondom de wedstrijd Nederland – Turkije, een sfeeractie te organiseren. Dit vind ik een fantastisch initiatief en met mij alle spelers van Nederland. Ik heb begrepen dat er al ongeveer 40 aanmeldingen zijn. Wij hopen dat nog veel meer fanatieke ZPB supporters zich aanmelden, want een zo’n fantastische sfeeractie kan wel eens het verschil maken in de sleutelwedstrijd tegen Turkije. Uiteraard hopen wij ook op jullie steun bij de andere wedstrijden die wij spelen. Dus… ZPB’ers, kom ons steunen in Eindhoven!

 

Steun Matthijs en (hopelijk) Clement op zaterdag 21 januari tijdens de wedstrijd Nederland – Turkije en meld je aan voor de ZPB Sfeeractie!

Zoals inmiddels wel duidelijk is organiseert het Sfeerteam van ZPB op zaterdag 21 januari, wanneer de Nederlandse heren de belangrijke wedstrijd tegen Turkije spelen, een spetterende sfeeractie. Eéntje die de Match of the Week wedstrijd tegen MNC Dordrecht eerder dit seizoen zal overtreffen. Alle supporters van ZPB zijn van harte welkom om mee te doen. Hoe groter ons legioen, hoe beter de sfeer zal zijn!

Het Sfeerteam heeft een aantal kaarten gereserveerd. Een kaartje kost € 7,50. (Dit is inclusief verenigingkorting). Het Sfeerteam zorgt voor de kaarten en deze dienen op de wedstrijddag bij het vertrek betaald te worden. De wedstrijd begint om 16.00 uur en rond 14.00 uur vertrekken we gezamenlijk vanaf Barendrecht. Er zijn al bijna veertig aanmeldingen en hier kunnen er nog veel meer bij. Als je ook mee wilt, stuur dan vandaag nog een e-mail naar prcommunicatie [at] zpb [punt] nl of laat een berichtje achter op Twitter of Facebook (ZPBarendrecht). Omdat we het vervoer gezamenlijk moeten regelen, graag ook vermelden of je een auto tot je beschikking hebt hoeveel ZPB fans er eventueel nog met je mee kunnen rijden.

Reservering op kaarten verloopt morgen (woensdag 4 januari)

Omdat de wedstrijd Nederland – Turkije uitverkocht zal raken kan ZPB de gereserveerde kaarten niet langer vasthouden dan tot en met morgen (woensdag 4 januari). Wanneer je dus woensdag nog reageert, ben je gegarandeerd van de partij. Reageer je na 4 januari, dan is de kans aanwezig dat er geen kaarten meer beschikbaar zijn.

Entreebewijs geldt ook voor andere wedstrijden

De kaarten geven ook toegang tot de andere wedstrijden die op 21 januari gespeeld worden. Alle herenploegen komen in actie. Dit betekent dus heel veel wereldtoppers. Wat dacht je bijvoorbeeld van Spanje tegen Montenegro, direct na de wedstrijd van Nederland. Je bent vrij om eerder af te reizen of langer te blijven. Geef dit dan wel door aan het Sfeerteam, want alle ZPB’ers dienen bij elkaar te gaan zitten op de tribune. Het programma voor zaterdag 21 januari:

13.00 uur: Servië – Roemenie

14.30 uur: Macedonië – Italië

16.00 uur: Nederland – Turkije

17.30 uur: Spanje – Montenegro

19.00 uur: Griekenland – Hongarije

20.30 uur: Duitsland – Kroatië

Ik heb al kaarten, wat nu?

Als je al kaarten hebt voor deze dag, laat dit dan weten aan sfeerteam [at] zpb [dot] nl. Dan zorgen wij ervoor dat ook jij in het sfeervak tussen al je clubgenoten komt te zitten.

One Reply to “Interview Matthijs de Bruijn: “Wij hopen op veel fanatieke ZPB supporters in de sleutelwedstrijd tegen Turkije!””

Comments are closed.