De kwartfinale van de beker werd gespeeld tegen GZC Donk, waar de dames in de eerste competitie wedstrijd ook al tegen moesten spelen. Deze wedstrijd werd toen met 12-7 verloren door de dames van ZPB. De kwartfinale van de beker werd gespeeld over twee wedstrijden, waarvan de eerste thuis was. De thuisploeg zou dit weekend niet geheel compleet zijn, doordat Kimberly de Pater geblesseerd op de tribune moest plaats nemen. Daarnaast was er ook nog leuk nieuws, de keepster van het eerste Debby Willemsz is genomineerd voor Talent van het jaar en werd namens heel ZPB gefeliciteerd hiermee. Als laatste konden de dames ook nog eens aantreden in de nieuwe gesponsorde jassen. Waarvoor alle dank uit gaat naar Groenenboom BV en Heat Exchanger Services BV die dit voor de gehele selectie mogelijk heeft weten te maken. De dames willen dan ook via deze weg de sponsoren daar voor danken.

De eerste wedstrijd werd goed gestart met een 3-0 voorsprong , als eerste scoorde Laura v/d Graaf vanuit een man meer die door een mooie combinatie snel werd genomen. Het tweede doelpunt was eveneens van Laura d/d Graaf, die na het veroveren van de bal in een één nul situatie kon doorbreken.  Het laatste doelpunt werd gescoord door Lupi Lopez Caridad. Na een lange periode zonder doelpunten lieten de dames van ZPB de uitspelende ploeg wat dichterbij komen, door twee benutte man minder situaties kwam de stand op 3-2. Gelukkig voor ZPB scoorde Laura d/d Graaf, die dit weekend heel erg goed speelde nog een keer met een mooie Slingerworp.

In de tweede periode werd er door GZC Donk gewisseld van tactiek en vielen er al snel veel doelpunten en kwam de ploeg uit Gouda zelfs op een voorsprong. Gelukkig vond ZPB al snel de aansluiting door een doelpunt vanuit een man meer situatie van Jakline de Bruijn. Vanaf dit moment gingen de teams nek aan nek op en werd er om en om gescoord. Voor ZPB kon Lisette v/d Burg scoren en Cyntha Schouten die een mooie pass vanaf de midvoor kreeg van  Lupi Lopez Caridad. Aan het einde van deze periode was het dan ook 7-7.

Met deze gelijke stand was dan ook alles nog mogelijk en werd er na een goede peptalk aan de derde periode begonnen. Al snel werd er gescoord door Barbara Groenenboom vanuit de manmeer en bracht ZPB daarmee op een kleine voorsprong.  Maar net als het einde van de tweede periode bleven de ploegen telkens op gelijke hoogte komen, mede dankzij Debby Willemsz die twee super wedstrijden heeft gekeept en een vijf meter heeft weten te stoppen. Door ZPB werd er alleen nog gescoord door Marina v/d Werf doormiddel van een mooie boogbal.

De vierde periode werd gestart met een kleine achterstand (9-10) en bracht nog alle kansen met zich mee. Jammer genoeg werden de kansen niet echt benut en scoorde alleen Angela Smeding met een mooie en snelle backhand vanaf de midvoor.

ZPB H&L Productions – GZC Donk 10-13
Periodestanden: 4-2, 3-5, 2-3 en 1-3
Doelpunten ZPB: Laura v/d Graaf 3, Lupi Lopez Caridad, Jakline de Bruijn, Lisette v/d Burg, Cyntha Schouten, Barbara Groenenboom, Marina v/d Werf en Angela Smeding

 

De tweede wedstrijd thuis bij GZC Donk kon net als de eerste wel eens heel spannend gaan worden, jammer genoeg werd al snel in de eerste periode duidelijk dat GZC Donk dit niet toe zou laten. De thuis ploeg kwam al snel in de eerste periode op een 4-1 voorsprong, door de over tal situaties prachtig uit te spelen. De voorsprong had veel groter kunnen wezen als Debby Willemsz niet in het doel had gelegen. Zij wist namelijk twee keer een bal te blokken van een speler die alleen vrij voor het doel lag in een man meer situatie. Voor ZPB werd er deze periode twee keer gescoord. De eerste was van Cyntha Schouten die vanuit een 1-0 mooi wist te bogen en Laura v/d Graaf benutte een vijf meter. In de tweede periode liep de thuis ploeg verder uit en ZPB kon slecht één keer scoren door Eline Antonissen. Met een 7-3 achterstand werd de derde periode gestart. Deze periode werden de kansen niet veel beter benut, alleen Laura v/d Graaf kon twee keer tot scoren komen, mede dankzij een mooie assist van Marina v/d Werf.

De laatste periode werd een stuk spannender en werd totaal gedomineerd door ZPB, de thuisploeg kwam totaal niet tot scoren. Voor ZPB was het jammer genoeg te laat, de dames konden nog maar twee keer scoren en verloren daardoor met 9-7. De laatste twee doelpunten werden gescoord door Laura v/d Graaf en Angela Smeding die een mooie assist had gekregen van Eva Legierse.

GZC Donk – ZPB H&L Productions 9-7
Periodestanden: 4-2, 3-1, 2-2 en 0-2
Doelpunten ZPB: Laura v/d Graaf 4, Cyntha Schouten, Angela Smeding en Eline Antonissen.

Graag willen alle dames alle supporters van de afgelopen twee dagen bedanken voor hun komst en sfeer tijdens de wedstrijden. Graag zien we jullie ook weer terug op 4 februari wanneer de dames hun eerste wedstrijd weer spelen om 19:30 uur thuis tegen PSV.

De foto’s van de eerste wedstrijd: http://legierse.eu/Waterpolo_foto_site_Legierse/Dames/Paginas/kwart_finale_ZPB_vesus_Donk_13-10_%26_9-7_in_het_voordeel_van_Donk.html

One Reply to “Stijgende lijn bij dames 1”

  1. Zaterdag genoten van dames 1. De dames speelde om te winnen, ongeacht de naam en faam van de tegenstander. Zo hoort het! Ben benieuwd of we dit seizoen nog een mooi stunt mogen verwachten in de hel van Barendrecht! 😉

Comments are closed.