De eerste dag van het EK waterpolo 2012 zit erop. Alle herenteams kwamen in actie, net als vandaag tijdens de tweede dag. Vanaf morgen (woensdag) gaan ook de dames te water. De eerste zes wedstrijden beloven in ieder geval veel goeds. Het zwembad ligt er fantastisch bij (zie foto). Het wordt een prachtige editie van het Europees Kampioenschap waterpolo. 

De eerste speeldag bracht al meteen diverse ZPB’ers naar het zwembad. Natuurlijk kwam Matthijs de Bruijn in actie met Nederland tegen de fysiek sterke Grieken. Vooraf dacht vrijwel niemand dat een stunt mogelijk was, maar Nederland liet zien dat de eerste stap maar de subtop is gemaakt. Keeper Clement Stegman kwam niet in actie, maar wellicht dat de bondscoach ook hem zijn debuut op een titeltoernooi gunt.

Op de de tribune kwam ik Marvin Ros, Marco Koert en Angela Smeding met aanhang tegen. En vanaf vandaag is Robert van de Merwe een week lang te gast om VIPS te begeleiden, en de info stand van Waterpolo.nl te bemannen. Zelf heb ik gisteren de openingswedstrijd tussen Macedonie en Turkije mogen speakeren. Als ook Duitsland tegen Montenegro, met onze grote vriend Stanicic (coach MNC Dordrecht) als begeleider van de Montenegrijnen. De klapper was Servië tegen Spanje.

Vandaag had ik de eer om de thriller tussen Servië en Duitsland vocaal te begeleiden (13 – 12), waar ik door alle spanning een missertje maakte. Een u.20 gevolgd door een strafworp vóór Duitsland, terwijl ik twee Duitse spelers omriep die de foutenlast kregen. Ach, niemand is perfect! Het verblijf op Center Parcs is goed geregeld. Ik zit in een huisje met onder andere Polar Bears speaker Erik de Jong en onze Dordtse speaker Henk Velthuis. Ook scheidsrechter Rob Bijeman verblijft in ons midden die wist zich nog te herinneren hoe hij zestien jaar geleden zijn debuut maakte in de Hoofdklasse. In ‘t Keerpunt in Barendrecht. Hij debuteerde toen met een rode kaart voor de ZPB coach… Izaäk Hofman! 

Nu ga ik me snel voorbereiden op Nederland – Hongarije. Leuk om onze ZPB’ers te speakeren en daarna Italië tegen Turkije. Na dag 1 heb ik wel een uitgesproken favoriet: Hongarije speelde echt weergaloos. Zij gaan er alles aan doen om hun Olympische titel dit jaar te verdedigen! Ik ben benieuwd hoe Nederland het vanavond gaat doen tegen deze sterke ploeg. Later meer vanuit Eindhoven…

Sébastien La Rondelle (Speaker EK 2012)

 

3 Replies to “EK dagboek deel 1: Een fantastisch begin is het halve werk!”

  1. Hej Sebas, leuk dat je ons op deze inside manier op de hoogte houdt. Keep it coming zou ik zeggen!

  2. Als het goed is hebben we je vandaag horen speakeren tijdens Nederland-Hongarije, klasse! Zie je donderdag!!!

Comments are closed.