Heren 1 was zaterdagavond op weg naar een mooie overwinning in Amersfoort op direct concurrent AZ&PC. In de laatste periode kroop de thuisploeg echter gevaarlijk dichterbij en na een zinderende slotfase moest ZPB uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel. Het laatste doelpunt voor de thuisploeg viel acht seconden voor tijd. Max van Genabeek (foto) werd topscorer met twee doelpunten.

ZPB opende sterk en won zowel de eerste, de tweede als de derde periode. Via de tussenstanden 2 – 3, 4 – 6 en 4 – 7, leek een overwinning in de maak. Een uitstekende laatste omloop van AZ&PC bracht beide teams op een 7 – 7 gelijkspel. Wederom een bevestiging dat de nummers drie tot en met acht heel dicht bij elkaar in de buurt zitten en dat ZPB niet onder hoeft te doen voor deze teams.

Volgende week wacht een interessant duel in Barendrecht. Dan komt landskampioen Schuurman BZC, met diverse internationals in de gelederen, op bezoek. De wedstrijd begint om 18.30 uur.

Karakteristieken AZ&PC – ZPB

Tussenstanden: 2 – 3 / 4 – 6 / 4 – 7 / 7 – 7

Doelpunten: Max van Genabeek 2, George Boon 2, Matthijs de Bruijn, Oscar Visser en Michael de Kreek.

Dames 1 niet in actie

De dames van ZPB kwamen dit weekend niet in actie. De thuiswedstrijd tegen GZC DONK werd uitgesteld, door verplichtingen van diverse jong oranje speelsters. Komend weekend mag Dames 1 op bezoek bij De Ham. Deze wedstrijd begin om 19.00 uur.