Heren 1 ontvangt komend weekend regerend landskampioen Schuurman-BZC. De opponent uit Borculo is ook in het huidige seizoen de grote favoriet. Niet alleen staat de ploeg bovenaan in de competitie. Ook heeft het een zeer uitgebalanceerde selectie. Liefst drie spelers kwamen uit voor Nederland tijdens het afgelopen EK: Lars Gottemaker, Matthijs Lucas en Yoran Frauenfelder. Richard van Eck bleek net niet op tijd fit voor het titeltoernooi in Eindhoven, maar is wel een vaste waarde in Oranje. Een andere belangrijke speler voor BZC is Otto Frikk, één van de topschutters in de Nederlandse hoofdklasse. 

ZPB heren 1 heeft dit seizoen weinig geluk met minimale nederlagen en twee gelijke spelen. ZPB had veel meer punten kunnen hebben dan de schamele 17 die er nu in 13 wedstrijden zijn veroverd. Toch is er geen man overboord, want de achtste plaats is vooralsnog stevig in handen en het gat met de nummers zeven en acht is te overbruggen. Afgelopen weekend speelde heren 1 met 7 – 7 gelijk bij AZ&PC. Een mooi resultaat, want gelijkspelen of winnen in Amersfoort is voor weinig teams weggelegd. Het feit dat de teleurstelling over twee verloren punten overheerste bij onze heren, zegt genoeg over het zelfvertrouwen en de kwaliteiten van het team. ZPB kan van iedereen winnen. Zeker in het eigen Inge de Bruijn Sportfondsenbad. 

Eerder dit seizoen in Borculo was ZPB dicht bij een overwinning op BZC. De Barendrechters stonden lange tijd voor, maar moesten in de slotfase toezien hoe de thuisploeg met 8 – 7 wist te winnen. De wedstrijd van komende zaterdag in Barendrecht begint om 18.30 uur.

Eindelijk weer competitiewedstrijd voor Dames 1

Dames 1 zag de eerste twee wedstrijden na de winterstop, thuis tegen PSV en GZC DONK, uitgesteld worden. Zaterdag mogen de dames eindelijk aan de bak. In Wormerveer wacht om 19.00 uur de uitwedstrijd tegen De Ham.

Dames 1 kan terugkijken op een prima eerste seizoenshelft, waarin overigens slechts vijf wedstrijden werden gespeeld. Met negen punten neemt het een zevende plaats in, waarbij alle andere teams al zes of zeven duels hebben gespeeld. Eerder dit seizoen won ZPB thuis van De Ham met 19 – 9. De Ham behaalde slechts één punt uit zeven duels, maar maakte afgelopen weekend een prima indruk, toen met slechts één doelpunt verschil werd verloren bij UZSC. De huidige nummer vier van de competitie en verliezend bekerfinalist vorige maand.  Het belooft een spannend duel te worden.

Nieuwe datum ZPB dames 1 – PSV 1

De thuiswedstrijd van dames 1 tegen PSV zal worden ingehaald op vrijdag 9 maart, aanvang 20.15 uur. De wedstrijd werd begin deze maand afgelast omdat de PSV dames het onverantwoord vonden om met het gladde weer de reis naar Barendrecht te maken.