Heren 1 heeft een prima weekend achter de rug, met een knap gelijkspel in Utrecht bij UZSC en een monsteroverwinning in Barendrecht op PSV. Dames 1 kreeg een grote nederlaag te verwerken in Nijverdal, waar kampioenskandidaat Het Ravijn duidelijk een paar maatjes te groot was.

Heren 1

In de wedstrijd tegen UZSC had ZPB zelfs nog een mogelijkheid op meer, maar in de laatste periode wisten onze heren niet meer tot scoren te komen. Hierdoor ging de 6 – 7 voorsprong helaas verloren en eindigde het duel in een 7 – 7 gelijkspel. In de zondagse wedstrijd tegen PSV werkten de heren flink aan het doelsaldo. De hekkensluiter uit Eindhoven had niets in te brengen en had geluk dat ZPB coach Arnold Nonnekes in het tweede gedeelte van de wedstrijd, bij een 11 – 0 voorsprong, voornamelijk zijn wisselspelers te water liet gaan. De 17-jarige Quint Gerdes (zie foto) greep zijn kans en scoorde zijn eerste twee doelpunten in de Hoofdklasse. De pas 15-jarige Maurice Dentro maakte een prima debuut, maar zag dit ondanks een aantal goede doelpogingen helaas niet beloond worden met een doelpunt. De coach van PSV baarde opzien door twee twijfelachtige time-outs aanvragen. De eerste vroeg hij aan met slechts drie seconden te spelen in de derde periode. De tweede terwijl een PSV-aanvaller alleen door kon zwemmen op keeper Clement Stegman.

Verder stond de wedstrijd in het teken van een soundcheck door Schaap Geluidsinstallaties. Dit bedrijf, afkomstig uit Barendrecht, kwam met eigen luidsprekers bekijken hoe het geluid het beste verdeeld kan worden over de tribunes. De test is zeer succesvol verlopen, want het heeft ons veel informatie opgeleverd. Er is de nodige feedback ontvangen (zowel positief als negatief) van aanwezige supporters. Hiervoor hartelijk dank! Volgende week speelt heren 1 een uitwedstrijd tegen MNC Dordrecht. Deze wedstrijd wordt op zondag afgewerkt en begint om 19.00 uur. De wedstrijd heeft van Waterpolotv.nl het stempel Match of the Week gekregen en zal zodoende gevolgd worden door de camera’s van Waterpolotv.nl. Meer informatie over deze wedstrijd volgt later op deze site.

Karakteristieken heren 1

Zaterdag in Utrecht: UZSC – ZPB H&L Productions 7-7 Periodestanden: 1-1, 3-3, 2-3, 1-0 Doelpunten UZSC: Casper Landeweerd 3, Luuk Gielen 2, Marc Winkelhorst en Alex Parsonage. Doelpunten ZPB: George Boon 2, Mike van Duinen 2, Matthijs de Bruijn, Max van Genabeek en Jason van den Burg.

Zondag in Barendrecht: ZPB H&L Productions – PSV 19-3 Periodestanden: 4-0, 7-0, 4-1, 4-2. Doelpuntnen ZPB: Max van Genabeek 6, Michael de Kreek 3, Sander Verspoor 2, Quint Gerdes 2, Oscar Visser, Koen Vogel, Tim van Gulik, Marco Booij, George Boon en Mike van Duinen. Bijzonderheden: De 15-jarige Maurice Dentro maakt zijn debuut in Heren 1 en scoorde Quint Gerdes (17) scoort zijn eerste (twee) goals in de hoofdklasse.

Dames 1

Voor dames 1 stond zaterdagavond een lastige uitwedstrijd tegen Het Ravijn op het programma. Niet alleen is Het Ravijn één van de topfavorieten voor de Landstitel. De trip naar Nijverdal kost ook veel tijd en energie. ZPB wist in de eerste helft van de wedstrijd slechts één goal te maken. De tussenstand halverwege was zodoende 8 – 1. Na goed herstel in de derde periode (3 – 2 verlies) gaf de thuisploeg in de laatste periode nog even flink gas. Het leverde uiteindelijk een 16 – 4 overwinning op voor de koploper in de competitie.

Volgende week speelt Dames 1 om 18.00 uur thuis tegen Polar Bears.

Karakteristieken dames 1

Zaterdag in Nijverdal: Het Ravijn – ZPB H&L Productions 16-4 Periodestanden: 4-1, 4-0, 3-2, 6-1 Doelpunten Het Ravijn: Sonja Schröder 5, Tessa Stutterheim 4, Saskia Dannenberg 2, Sophie Veldhuis 2, Charlotte Mensink, Susan Veldhuis, Marieke Lowik en Rianne Guichelaar. Doelpunten ZPB: Cyntha Schouten 2, Lupi Lopez Caridad en Marina van de Werf.