Dames 1 heeft vrijdagavond goede zaken gedaan door de inhaalwedstrijd tegen PSV met liefst 17 – 4 te winnen. ZPB was op alle fronten duidelijk een paar maatjes te groot voor de dames uit Eindhoven en dit was in de scores goed terug te zien. In elke periode werd een ruime winst geboekt. Met name in de slotperiode (6 – 0) was de thuisploeg heer en meester. Opvallend was dat acht speelsters twee keer tot scoren kwamen.

Een dag later stond de ontmoeting met koploper Polar Bears op het programma. In het ZPB doel werd, net als een dag eerder, keepster Debby Willemsz vervangen door Wendy van de Bok in verband met een blessure. De ZPB dames opende erg onrustig en keken na de eerste periode tegen een onnodige 1 – 5 achterstand aan. Vanaf de tweede periode knokte ZPB zich terug in het duel en kon het de kampioenskandidaat goed bijbenen. Het duel eindigde uiteindelijk in een 5 – 13 overwinning voor de Berinnen uit Ede.

Karakteristieken

ZPB H&L Productions dames 1 – PSV : 17 – 4

Tussenstanden: 5-2 / 8-3 / 11-4 / 17-4

Doelpunten: Karin den Hoedt 2, Lindsay Bouma 2, Laura van der Graaf 2, Kimberly de Pater 2, Cyntha Schouten 2, Lupi Lopez Caridad 2, Daphné van Zijl 2, Jakline de Bruijn 2 en Angela Smeding 1.

ZPB/H&L Productions dames 1 – Polar Bears : 5 – 13
Periodestanden: 1-5, 1-2, 2-3, 1-3
Doelpunten ZPB: Karin den Hoedt, Eline Antonissen, Laura v/d Graaf, Cyntha Schouten en Lindsay Bouma.
Doelpunten Polar Bears: Marit Bergers 4, Annemiek Nijhuis 3, Marloes Nijhuis 2, Elsemiek Sevenich, Nina te Riele, Roxanne Frauenfelder en Iris Wolves.

Stand hoofdklasse dames

1. Polar Bears Ede 10-27
2. Het Ravijn 9-25
3. UZSC 10-23
4. ZVL 9-21
5. BZC Brandenburg 10-16
6. Widex GZC Donk 9-15
7. ZPB H&L Productions 9-15
8. Alliance-ZWV Nereus 10-15
9. SG Gouwe-AZC 10-13
10. ZV De Ham 10-1
11. PSV 9-0
12. Z.V. Haerlem 10-0

De nummers één tot en met acht plaatsen zich voor de play-offs.

Programma

De eerst volgende thuiswedstrijd van dames 1 vindt plaats op vrijdag 23 maart. Dan komt de nummer zes van de ranglijst, GZC DONK uit Gouda, op bezoek. De wedstrijd begint om 20.15 uur.  Na afloop van deze wedstrijd, waarbij het Sfeerteam aanwezig zal zijn, wordt een oefenduel afgewerkt tegen Santa Barbara (USA). Een dag later komt opnieuw een topploeg naar Barendrecht. Dan spelen de dames om 17.45 uur tegen Het Ravijn.