Heren 1 heeft zondagavond goede zaken gedaan in de Hoofdklasse. In de beladen streekderby tegen MNC Dordrecht wist ZPB na een zinderende slotfase met 5 – 6 aan het langste eind te trekken. Hiermee krijgen onze heren de Dordtenaren weer in het vizier op de ranglijst van de competitie. Het verschil in verliespunten met de nummer zeven is nog maar twee.

In een bomvol Sportboulevard in Dordrecht werd ZPB gesteund door meer dan 100 enthousiaste fans, die met confettishooters, spandoeken, vlaggen en luid gezang, de overhand hadden op de tribune. Ook de thuisploeg liet zich van hun goede kant zien. Het publiek was in het rood-wit uitgedost en achter één van de doelen werd een reusachtig grote vlag uitgevouwen. De wedstrijd begon met twintig minuten vertraging door problemen met de geluidsinstallatie en het scorebord. De organisatie kreeg het scorebord uiteindelijk pas halverwege de tweede periode aan de praat, maar dat mocht de pret niet drukken. De sfeer tijdens deze derby was fantastisch. Met dank dus aan beide supportersgroepen.

In de eerste twee periodes was er één ploeg die duidelijk de overhand had. ZPB knalde uit de startblokken en nam in de eerste periode een 0 – 3 voorsprong, door een fantastische individuele actie van Sander Verspoor, een midvoor doelpunt van captain Matthijs de Bruijn en manmeer doelpunt van “lefty” George Boon. Dit alles ondanks de vele ondertal situaties die de ploeg moest ondergaan, want het regende uitsluitingen voor de Barendrechters. Man of the match Clement Stegman benaderde echter zijn absolute topvorm en leek voor het eerst sinds het EK weer echt in zijn element tussen de palen. En een Stegman in vorm is nauwelijks te passeren. In de tweede periode verzuimde ZPB om verder afstand te nemen. Er waren voldoende mogelijkheden, maar het was de thuisploeg die als eerste trefzeker was; 1 – 3. Het sein voor Matthijs de Bruijn om de ploeg op sleeptouw te nemen. Met twee manmeer doelpunten (zijn tweede en derde van het duel) schoot hij ZPB eigenhandig naar een 1 – 5 voorsprong.

In de derde periode wisten beide teams één keer te scoren. Dordrecht schoot opnieuw een manmeer binnen, maar Verspoor haalde de trekker over voor de zesde Barendrechtse treffer. Met een veilige 2 – 6 voorsprong leek de overwinning al binnen bij het ingaan van de laatste periode, maar twee snelle treffers van MNC Dordrecht brachten de spanning volledig terug. Ook ZPB kreeg een aantal uitstekende kansen, maar met name de manmeer situaties werden niet goed uitgespeeld. Met minder dan anderhalve minuut te spelen miste ZPB de mogelijkheid om uit zo’n manmeer de wedstrijd op slot te gooien. En zoals wel vaker op spannende momenten was het in de eerste de beste aanval aan de andere kant wel raak. Een uitsluiting van Booij werd met nog iets minder dan een minuut te spelen verzilverd door de thuisploeg; 5 – 6. Na een lange Barendrechtse aanval kregen de “Schapenkoppen” nog één mogelijkheid op een punt, maar een aanvallende fout leverde ZPB al snel balbezit op. De verdiende overwinning was binnen, tot grote opluchting van het legioen.

Tussenstanden: 0 – 3 / 1 – 5 / 2 – 6 / 5 – 6

Doelpunten: Matthijs de Bruijn 3x. Sander Verspoor 2x. George Boon 1x.

Stand hoofdklasse heren
1. Schuurman BZC 16-43
2. Widex GZC Donk 16-40
3. Polar Bears 17-32
4. AZC 15-30
5. AZ&PC 17-25
6. ZPB H&L Productions 17-23
7. UZSC 15-22
8. MNC Dordrecht 16-22
9. De Zijl Zwemsport 15-16
10. PSV 15-1
11. BZC Brandenburg 15-1

De nummers 1 tot en met 8 plaatsen zich voor de play-offs. ZPB staat nu zesde, maar heeft op papier twee verliespunten meer dan MNC Dordrecht (één punt achterstand maar ook één wedstrijd minder gespeeld) en vijf verliespunten meer dan UZSC (één punt minder maar ook twee wedstrijden minder gespeeld).

Een cruciale wedstrijd zal ongetwijfeld het uitduel tegen De Zijl Zwemsport worden. Deze wedstrijd wordt op 14 april om 19.00 uur gespeeld in Leiden. Het eerstvolgende thuisduel wordt op 22 april afgewerkt, om 17.30 uur. Dan staat een andere streekderby op het programma, namelijk het treffen met GZC DONK.

One Reply to “ZPB Heren 1 stuurt “Schapenkoppen” als makke lammetjes naar huis”

Comments are closed.