Tijdens de Europese Kampioenschappen te Israël wist Noordzij zijn aller beste tijd neer te zetten.
Hij realiseerde dat zijn persoonlijke resultaat met meer dan 6 minuten scherper werd gezet, maar het mocht niet baten Noordzij kreeg een strafpenalty ivm het gooien van een bidon naar een van de cameramensen welke Noordzij aan het vastleggen waren.

Noordzij rolde de bidon naar hen  de Jury nam dit zwaar op en haalde hem tijdelijk uit de wedstrijd, op dat moment liep hij snel in op de op 3 e snelste, nadat Noordzij weer aan de wedstrijd mocht deelnemen was hij op een 5e positie. Helaas kreeg hij het niet meer voor elkaar om de nr 4 in te halen, op 1, 40 was hij af van een Bronzen Medaille en op 35 sec afstand van de nr 4.

Ondanks zijn strafpenalty haalde hij meer dan 6 minuten van zijn beste tijd af. Noordzij gaat zich nu voorbereiden op de EK cross traithlon welke gehouden wordt op 14 juli 2012 te Kijkduin.