Beste ZPB’ers,

Het seizoen zit er voor ZPB heren 1 weer op. Helaas 1 week, of eigenlijk 2 weken eerder dan dat wij met zn allen hadden gehoopt, maar AZC was in de kwartfinale over 3 wedstrijden gezien net even iets sterker dan wij.

Het was een beetje een vreemd seizoen door de 2 lange onderbrekingen van het EK te Eindhoven en het OKT in Edmonton, Canada.

Doordat wij 3 spelers (Max, Clement en Matthijs) in de selectie van het Nederlands team hadden had dit invloed op de trainingen en wedstrijden doordat we weinig compleet hebben kunnen trainen dit seizoen.

Het voordeel is misschien wel geweest dat we jongens van de jeugd en heren 2 hebben kunnen laten ruiken aan het spelen in het eerste waar we hopelijk in de komende jaren de vruchten van kunnen plukken.

Het was een seizoen waar we hebben laten zien dat we heel goed kunnen poloën, door bv Donk thuis overtuigend te winnen, in de play-offs AZC thuis ook, en uit met één goal helaas verloren uit bij Borculo, wat toch de nrs 1, 2 en 3 van de afgelopen competitie waren.

Dat we uiteindelijk in de reguliere competitie 6de zijn geëindigd heeft denk ik te maken met de wisselvalligheid die er af en toe nog in sluipt waar we dus de komende jaren aan moeten gaan werken. Aan de andere kant is dat ook wel weer de mooie kant van de sport, dat het nooit voorspelbaar is.

Wat wel mooi is, en waar ik sinds mijn terugkomst wel volop van heb kunnen genieten is dat wij elke thuiswedstrijd en zelfs vaak uit, hebben kunnen rekenen op de fantastische steun van ons publiek.

Graag wil ik, sprekend namens heel Heren 1 en de coaches, het publiek enorm bedanken voor de fantastische sfeer. Deze sfeer was zonder steun van de familie Steenhuijsen, het Sfeerteam, de PR&C, de speaker(s) en vele andere vrijwilligers ook niet mogelijk dus ook deze mensen enorm bedankt.

De mensen die ik zeker ook even wil bedanken zijn de mensen die altijd trouw bij ons achter de jurytafel zitten, dus bij deze enorm bedankt!

Tegen de mensen die Clement, mij en het hele nationale team tijdens het EK in Eindhoven zijn komen aanmoedigen wil ik zeggen dat het fantastisch was om vele malen een oranje ZPB-vak te horen en zien die het hele stadion daar op sleeptouw namen, dat was ook geweldig!

Voor komend seizoen wordt er al hard gewerkt door oa Ted vd Burg om Dames1 en Heren1 (en ook Heren2) thuis achter elkaar te laten spelen dus dat worden dan echt mooie SUPER Saturdays om als echte ZPB supporter naar uit te kijken!

Rest mij iedereen die klaar is een fijne zomer toe te wensen, en de mensen die nog wedstrijden hebben wens ik veel succes!

Met sportieve groet,

Matthijs de Bruijn
ZPB H&L Productions 1


2 Replies to “Een terugblik van de captain”

  1. Matthijs bedankt voor je woorden. Tim en ik hadden graag nog wat meer wedstrijden gedraaid. Volgend jaar zijn wij weer van de partij.

Comments are closed.