Voor het eerst in de geschiedenis van de Crosstriathlon namen Nederlandse paratriathleten deel aan het Europees Kampioenschap Crosstriathlon en niet zonder succes. De bondscoach Peter Scheres had reeds alle vertrouwen in de geselecteerde triathleten uitgesproken en ZPB-er Rob Noordzij had zich goed voorbereid op deze zware wedstrijd, die afgelopen zaterdag (14 juli) plaatsvond in Den Haag.

De weersomstandigheden waren ‘s ochtends aan de kust bij Kijkduin ronduit erbarmelijk te noemen. Zware regenval, harde windstoten en zware zeestroming met de forse golfslag, maakte het er niet gemakkelijker op. Maar de Cross Triathlon wordt niet voor niets de zwaarste tak van de triathlonsport genoemd. Ondanks deze omstandigheden liet de ZPB-er Noordzij duidelijk zijn kwaliteiten zien.

Rob Noordzij overheerste en kwam als overall-eerste in 1 uur 28 minuten en 7 seconden door de finish.

Met een overtuigend verschil van 16 minuten in zijn categorie (TRI-4) werd Rob Noordzij gehuldigd als Europees Kampioen.

Een ronduit geweldig succes! Hij is ijskoud ook de snelste.Met het zwemmen had hij al een voorsprong van 10 minuten op de nummers 2 en 3 opgebouwd. Zijn laatste zwemtraining in het ijskoude water van de Binnenmaas, afgelopen woensdag, heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.

Wil je weten wat de cross triatlon is? Bekijk het filmpje hieronder!

3 Replies to “Paratriatleet Noordzij succesvol op EK Cross triatlon”

  1. Mooie prestatie! Iets om als ZPB-er trots op te zijn!!

    @Gerkeau: kijk ff het filmpje, dan weet je alles…

  2. Gefeliciteerd Rob! (maar wat houdt een CrossTriathlon precies in?)

Comments are closed.