27 oktober 2012 is een dag om nooit meer te vergeten. Vier mensen die ZPB in hart en nieren zijn stegen op naar hogere sferen om te genieten van een prachtig Belgisch landschap.

Marco was de chauffeur die Gerard en Jakline naar het Belgische Hoogstraten bracht. In de auto was al lichtelijk te merken dat Gerard het best spannend vond. Het zonnetje scheen en al praten de arriveerde we bij de grote kerk in het stadje. We stapten uit en de ijzige wind deed ons afvragen of we überhaupt de lucht in zouden gaan. Toen de omhoog keken naar de kerktoren leek het wel of die hard heen en weer schudde, zo snel dreven de wolken voorbij. Krijn Heijboer arriveerde en liet ons na een auto ritje van 5 minuten, trots zijn nieuwe pand zien dat hij 3 dagen geleden in gebruik heeft genomen. Daar wordt hard gewerkt en komt ons Sponsorgeld van H&L Productions vandaan!

Snel weer door want er werd op ons gewacht bij de ballonvaart. In een busje moest Jakline met haar lange benen opgepropt achterin zitten om vervolgens bij een weiland aan te komen waar de ballon vol geblazen zou worden met lucht. We hebben ruim een uur gewacht of de wind zou gaan liggen en de wolken zouden wegdrijven. Na een plaspauze in de bosjes (er was niets anders in de buurt en om nu te gaan wateren in een mandje is ook zo wat) was het moment daar: binnen 15 minuten was de ballon gevuld. Het mandje lag op zijn kant zodat Gerard erin kon. Dat lag niet echt gemakkelijk! Daarna moest iedereen er snel in en voor we het wisten waren we los van de grond en stegen we hoger en hoger. Wat een bijzonder moment was dat. “Goh, goh” zei Gerard een paar keer en Marco zjn mond viel ook open van verbazing. Een strak blauwe lucht, een prachtig uitzicht, mooie landschappen, de zon in ons gezicht, een ervaren piloot (alleen van zijn Belgische grapjes begrepen wij Hollanders niet zoveel natuurlijk) en een ballon in de clubkleuren (blauw-wit en renes geel) maakten deel van ons super avontuur. Dieren zijn niet zo dol op een gevaarte boven hun hoofd. Eenden, zwanen vluchtten weg onder bomen, honden blaffen naar boven en paarden rennen onrustig in de wei. Alleen de koeien grazen rustig door.

Een leuke toeval was dat we vanuit de ballon het oude bedrijf van Krijn in het vizier kregen. Een kiekje waard evenals de kerktoren waar we verzamelden. Enige tijd later konden we ook het nieuwe pand van Krijn fotograferen vanuit de lucht, hoe uniek is dat!

Van laag varen tot 130 meter hoogte, 1 ½ uur lang en ongeveer 25 km afgelegd kwamen we met een zachte landing in een weiland terecht. Marco en Krijn waren de krachtpatsers die, gecoacht door Jakline, hard trekkend aan een touw de ballon wisten te temmen en naar de grond kreeg. Het inpakken ging vlotjes. Dat moest ook wel want het werd al behoorlijk donker en erg koud!

Ruim een uur na de landing zaten we weer in de bus en kon de verwarming niet hoog genoeg staan. De glühwein, warme chocolademelk en lekkers op de tafel bij de gastvrouw van huize ballon werd goed verorberd. Met een ballonvaart oorkonde op zak reden we naar Den Engel. Een knus restaurant waar we hebben nagepraat over ons avontuur en vele andere onderwerpen. Het lange wachten op ons hoofdgerecht, met o.a. echte dikke frieten, was zeer de moeite waard en voldaan reden we om 00.30 uur terug naar het vertrouwde Barendrecht.

Lieve Krijn, bedankt voor ons mooie afscheidscadeau na 25 (Marco en Jakline in H1 en D1) en 70 jaar (Gerard) ZPB!! Dat je nog maar heel lang onze vertrouwde hoofdsponsor mag blijven!!

Marco, Gerard en Jakline

2 Replies to “Een ballonvaart met 3 clubiconen”

Comments are closed.