Weer een fantastisch resultaat voor Noordzij .. een tweede plek op het wereld kampioenschap Wintertriathlon

Lopen/Fietsen en Langlaufen dat is wat de deelnemers dienen te ondergaan in natuurlijk een winters gebied.
Het wedstrijdterrein was zwaar en erg technisch te noemen… Het loopgedeelte liep eerst wat af om vervolgens uphill te gaan, gevolgd door een lange daling, het fietsgedeelte was erg technisch te starten met een dalend gebied , gevolgd door een lang uphill pad, het langlaufwedstrijdterrein was erg technisch met diverse steile up en downhills .
De nacht voorafgaande aan de wedstrijd werd Rob geconfronteerd met sneeuwval , het wedstrijdterrein welke de dag ervoor was geprepareerd, bleek compleet te zijn ingesneeuwd van het prepareren was niets meer te zien.
De start van de paratriatleten werd vooraf gegaan door de start van andere deelnemers, waardoor de sneeuw behoorlijk was losgewoeld. ,de losgetrapte sneeuw betekende voor het lopen een veel zwaarder terrein erg glibberig bij zowel berg op- als berg afwaarts.
Voor het MTB’en betekende dit dat het terrein volledig voorzien was van losgereden sneeuw veroorzaakt door de voorgangers, voor Noordzij met een disfunctionerende arm was het instabiel rijden met 1 arm in deze omstandigheid nagenoeg niet mogelijk en het kostte hem dan ook erg veel kracht.
Goed uitgeput kon Noordzij met het laatste onderdeel, langlaufen, beginnen en kon hij afstevenen op een zilveren plak.

Noordzij , deelnemer van het nationaal paraolympische triatlonteam gaat zich nu voorbereiden voor de sprint triatlon.