Onder barre omstandigheden van kou en een auto die alle dienst weigerde togen Eva Cornelisse, Linda Janssen en Linquendo van der Klooster, onder aanvoering van hun coach Eric Cornelisse naar Den Haag om daar hun wedstrijden te zwemmen in het prachtig nieuwe Hofbad.


Terwijl iedereen verkleed en al klaar stond liet de techniek de boel in de steek, het brandalarm ging af waardoor iedereen naar buiten moest. Eenmaal buiten werd medegedeeld dat het alarm vals was.
Na ongeveer 20 minuten nadat men waarschijnlijk iemand had gevonden die de elektronica de baas was (het alarm ging niet uit) werd de wedstrijd nog langer uitgesteld omdat de wanden er nog ingezet moesten worden.

Als eerste was Eva aan zet voor haar 400 meter wisselslag die ze mede door een voor haar doen geweldige schoolslag naar een 2e plek in haar serie (6.06,91). Ook Linda moest het bad in voor haar 400 meter wisselslag. Ze zwom een prima race in een tijd van 6.12,71. Met de 1500 meter vrije slag voor de boeg dook Linquendo het water in en ging ogenschijnlijk in een goed tempo aan zijn 60 banen beginnen. Toch moest hij in zijn serie genoegen met een 2e plek.
Bij de prijsuitreiking bleek dat Eva 3e was geworden. Helaas was zij al weg en stond Linda voor haar op het ereschavot. Ook Linquendo werd 3e, ondanks protest van hem maar 1997 en 1998 is één leeftijdsgroep
Overall toch een best resultaat van onze 3 ZPB’ers: 2 maal brons en een 7e plaats.

Jaap Kuit