Zaterdag 6 april 2013 speelde de dames in het Inge de Bruijn zwembad te Barendrecht. Tegenstander was het damesteam van Donk uit Gouda. De kwartfinalist in de Europacup en op dit moment de trotse bezitter van de eerste plaats in de nationale competitie. Met inderdaad zes internationals binnen de ploeg had Donk het zaterdag heel erg moeilijk om de Barendrechtse formatie van Izaäk Hofman onder de duim te houden. Waarschijnlijk veel te gemakkelijk over gedacht. Het is de nummer zes maar van de nationale competitie. Dat visje wassen we wel even.

ZPB H&L Productions wilde zich niet zo maar te kijk laten zetten, voor het eerst weer alle speelsters blessurevrij. Eindelijk weer het eigen spel kunnen spelen was een verrukking voor het waterpolo-oog. Echt weer weerstand kunnen bieden zoals het hoort. Met snelle aanvallen en stug verdedigen kwam onder leiding van het collectief, maar zeker ook door het geweldige spel van Laura van de Graaf en keepster Debby Willemsz, een prachtig scoreverloop op de borden.

Via zeven goals van Laura van de Graaf en de internationale keepster van ZPB H&L Productions Debby Willemsz kreeg Donk het zweet op de voorhoofden. Juist in de eerste periode ging het via 1 – 0 naar 2 -2 maar ook naar 4 tegen 2 voor de Barendrechtse ploeg. In de tweede periode ging het van 5 – 2 naar 5 tegen 4 nog steeds voor ZPB H&L Productions. In de derde periode ging het echt gelijk op, 8 tegen 7.

Dan de finale. Donk ging er grof tegen aan. Deelde flink uit. Het was eigenlijk te moeilijk voor de scheidsrechters. Na een goede goal van Maud Megens kwamen de ploegen in de gelijke stand. Dan gaat het snel naar 8 tegen 9 en ook gelijk weer 9 tegen 9. De man meer van Donk wordt verzilverd 9 tegen 10 en ook 9 tegen 11. De Barendrechtse time-out wordt wonderwel direct afgemaakt brengt de stand 10 tegen 11 op de borden. Dan wordt het een tijds probleem. Snelle aanvallen van beide kanten en Donk wint uiteindelijk met de staart tussen de benen met 10 tegen 12.

Doelpuntenmakers ZPB:
Laura van de Graaf 7
Karin den Hoedt 1
Cyntha Schouten 1
Nicky van Neutegem 1

Groetjes,
IzH