Aad van Loon Sport is al jaren lang zeer begaan met ZPB en haar sporters. Sinds jaar en dag is Aad van Loon Sport hèt fitnessonderkomen van onze selectieteams.  Om ook de komende zwem en waterpolo loze zomer sportief/recreatief door te komen biedt de Zomerse Fietstour van Aad van Loon Sport wellicht uitkomst! Het is niet alleen een leuke, gezonde, sportieve activiteit. Je steunt ook nog eens de kas van ZPB. Er vloeit namelijk van iedere inschrijving door een ZPB’er ook nog eens een klein bedrag (€ 2,50) terug naar de clubkas. Inschrijven dus!

De Zomerse Fietstour is een evenement voor de recreatieve fietser. In de periode van 28 april t/m 1 september kun je wekelijks een route rijden. De route is iedere week anders. Je hoeft niet alle routes te rijden, maar heb je aan het eind minimaal 8 routes gereden, dan krijg je een leuk presentje van Aad van Loon Sport en maak je kans op mooie prijzen.

Hoe werkt het?
Je krijgt iedere week een routebeschrijving. Je gaat fietsen op het moment dat jij dat wilt. Doordeweeks of in het weekend. Tijdens de route kom je langs een stempelplaats. Dit is altijd een horecagelegenheid waar je iets kunt drinken en/of eten. Hier laat je je stempelkaart stempelen. Dit dient als bewijs dat je de route hebt gereden.

Wanneer krijg je de route?
De nieuwe route is iedere week vanaf zaterdag verkrijgbaar in het sportcentrum en wordt op vrijdagmiddag gemaild. Je kunt zelf aangeven op welke manier je de routebeschrijving wilt ontvangen.

Wanneer rijd je de route?
Je kiest zelf wanneer je de route rijdt. Bij voorkeur in de week waar de route voor geldt, maar het mag ook later. Je hebt tot en met 1 september de tijd om alle routes terijden. Je rijdt dus op je eigen tijdstip en je eigen tempo.

Waar fiets je naartoe?
Iedere week heb je een andere route. Er zijn routes naar Barendrecht, Ridderkerk, Kinderdijk, Zwijndrecht, Maasdam, Hendrik Ido Ambacht, Dordrecht, Rotterdam, etc.. Iedere route start altijd vanuit het centrum van Barendrecht, voor het gemeentehuis. De route is tussen de 30 en 40 km lang.

Voor wie is het bedoeld?
De Zomerse Fietstour is voor de recreatieve fietser die in de zomermaanden 1 keer per week een leuk rondje wil fietsen. Gemiddeld zul je 3 à 4 uur bezig zijn met een route.

Hoe kun je meedoen?
Inschrijven kan bij Aad van Loon Sport en via de website www.aadvanloonsport.nl. Het deelnamebedrag is € 15,-. Hiervoor krijg je gedurende 10 weken iedere week een andere fietsroute via e-mail. Daarnaast krijg je een stempelkaart waarmee je je presentje kun verdienen. Meefietsende vrienden of partners krijgen voor € 7,50 ook een stempelkaart. Iedereen die voor 15 april inschrijft, krijgt het unieke Zomerse Fietstour 2013 t-shirt!

Wellicht leuk als teamactiviteit of gewoon gezellig een stukje fietsen met je man/vrouw/ouders/kids.