ZPB EG1 is een bijzonder team, het is een team dat in de gemengde competitie uitkomt maar helemaal uit meisjes bestaat. Het team is al drie jaar vrijwel in dezelfde samenstelling actief, en erg gezellig!.

Dit jaar begon erg goed. Op 2 september, nog voor de competitie begon, wonnen de meiden het starttoernooi in Dordrecht. Daarna is de competitie redelijk vlot verlopen. Er werd één keer gelijk gespeeld, tegen ZVVS EG1, een gelijkspel met gevolgen. De sterkste tegenstander was Kempvis EG1. De poule speelt 1½ competitie dus iedereen moet 3 keer tegen elkaar. Tegen Kempvis werd een keer thuis gewonnen en (ook thuis) verloren. Door dat eerdere gelijkspel en het feit dat Kempvis niets verloor of gelijkspeelde werd de derde wedstrijd tussen de twee de belangrijkste van de competitie.

Nog voordat deze wedstrijd gespeeld moest worden kwamen de twee teams elkaar tegen in Eindhoven, tijdens het winterpolotoernooi. De finale van E-teams ging tussen:….. inderdaad.

Het werd een bloedspannend gelijkspel, maar door de regel dat wie het laatste scoorde tot winnaar zou worden verklaard, won de Kempvis. ZPB EG1 werd tot verbijstering van de meiden tweede (niemand had hen die regel verteld). De uitwedstrijd tegen Kempvis was onmogelijk spannend, de gemiddelde heren 1 wedstrijd was er een tam oefenpotje bij. De meiden van ZPB haalden een 6-7 overwinning binnen die werd gevierd als het kampioenschap.

Door deze overwinning werd ZPB EG1 leider in de competitie. De enige opdracht was wel om alle wedstrijden verder te winnen. Tot nu toe loopt dat goed. De laatste wedstrijd, 20 april tegen ZPC EG1 is de definitieve beslissingswedstrijd. Bij winst, en alleen bij winst, wordt ZPB EG1 kampioen. De vooruitzichten zijn goed, maar de meiden moeten wel vol aan de bak. ZPC staat tenslotte derde…