De A-jeugd van ZPB H&L Productions is vanmiddag Nederlands Kampioen geworden in Zaandam. De Barendrechtse jeugdspelers speelden in zwembad De Slag de finale tegen “thuisploeg” ZV De Zaan. Na een geweldige wedstrijd, die geen moment saai was, trok ZPB aan het langste eind (5-8).

Volle tribunes, twee grote kampen tegenover elkaar en ZV De Zaan en ZPB H&L Productions head-to-head. Een mooi affiche om te bepalen wie zich mocht kronen als Kampioen van Nederland. Het voorproefje was er al in de poulefase, toen beide ploegen het tegen elkaar opnamen om de eerste plek in de poule. ZV De Zaan speelde hier slimmer en kon in periode vier het verschil maken.

Ook vandaag (in de finale) begon ZPB beter aan de wedstrijd. De creativiteit kwam van de Barendrechters en ZV De Zaan was vooral gevaarlijk vanaf afstand. Het was een boeiend schouwspel met alle facetten van Waterpolo aanwezig. ZPB leek iets beter in de wedstrijd te zitten en mocht met een voorsprong van 2-4 de lange pauze in.

Na de rust liep ZPB verder uit en stond er 3-6 op het scorebord door enkele goed uitgespeelde manmeers. Vlak voor het einde van periode 3 wist ZV De Zaan echter de aansluiting te vinden. In part 4 kon ZPB lang geen vuist maken, maar bleef het verdedigend ontzettend volwassen overeind. Het was mooi om te zien hoe de ploeg zich tactisch opstelde om de spelers van ZV De Zaan uit te schakelen. Na een korte uitbraak was de ban gebroken en stond er 5-7 op het scorebord. Deze voorsprong kwam niet meer in gevaar, waarna ZPB H&L Productions zelfs nog de 5-8 aan mocht tekenen.

Mannen, van harte gefeliciteerd, jullie waren top vandaag!

Scheidsrechters, Jurytafel en organisatie bedankt. Het was een waardig toernooi!

Foto: Waterpolophoto.com

2 Replies to “ZPB H&L Productions AJ1 Nederlands Kampioen! (Ben Planjer)”

  1. Superwedstrijd. Met veel concentratie tot in de laatste seconde kreeg de Zaan geen vat op onze jongens! Klasse en gefeliciteerd.

Comments are closed.