Jawel de Mini’s van ZPB waren wederom aanwezig op het goed georganiseerde toernooi in Dordrecht.

Het was een drukte van jewelste zo’n 250 kinderen waren allemaal naar de Sportboulevard in Dordt gekomen om lekker te waterpoloën en een beetje les te krijgen van de bekende waterpolo toppers als Laura v/d Graaf (ZPB), Isabella van Toorn (GZC) , Dino van Vendeloo (MNC), Tjerk Kramer (AZC) en nog veel meer.

De teamleden moesten tussen de wedstrijden door ook nog op een doel met gaten schieten, waarbij punten te verdienen vielen. Het beste doelschiet-team kreeg aan het einde van de dag  nog een prijs. Helaas waren onze mini’s hier geen partij voor de beste doelschieters.

Maarrrr, de jongens en meisje van het diepe team ZPB-F1 hadden bij de les van de topwaterpoloërs  goed opgelet en dat uitte zich in het verdere verloop van de wedstrijdjes.

De wedstrijden duurden 7 minuten bruto en in deze korte tijd hebben de mini’s van ZPB-F1 alles gegeven wat  ze in huis hadden: de eerste werd overtuigend gewonnen met 3-1, helaas werd er één verloren van een team wat nog sterker was dan ons team. De overige twee wedstrijden hebben onze kanjers gelijk gespeeld.

Het diepe-team had wel drie debutanten Markus, Mikael en Syb, deze jongens hadden hun sporen verdiend  in het ondiepe, en gingen nu voor het echte zwemwerk. Waar de jongens hun uiterste best gedaan hebben. De overige teamleden waren de oude rotten: Chris, Bart, Lars en Daniëlle en zij  hebben laten zien dat ze het spelletje goed door hebben. Volgend seizoen komen Chris, Bart en Lars uit in de E-tjes, waarbij de mannen hun ervaring van de F-jes goed kunnen gebruiken.

Het ondiepe team (Luna, Renee, Alicia, Tibbe, Daan, en Lars) welke werd gecoacht door Iona en Floor en zij deden niet onder voor de andere teams. Zij speelden vier potjes, waarvan ze er twee wonnen en één gelijk speelden. Tussendoor mochten ook deze spelertjes op het schietzeil schieten en dit deden ze vol enthousiasme.  Er was ontzettend veel lol én het viel op dat deze groep van beginnende waterpoloërs steeds beter begint te worden. In de pauze is er van alle 250 spelers een massale groepsfoto gemaakt, die we spoedig hopen te ontvangen. Na afloop kregen alle spelers naast een vaantje ook een mooie, gouden medaille waar onze kanjers héél trots op zijn!

Bedankt iedereen voor een leuke dag namens ZPB-minipoloteam en fijne vakantie.