Afgelopen weekend heeft ZPB’er Rob Noordzij het zilver in de wacht gesleept bij het WK Offroad. De paratriathlonner van weleer heeft een opmerkelijke race gestreden en kwam uiteindelijk als nummer twee over de finish.
WK Offroad is iets speciaals: Dit is een bijzondere wedstrijd waarin de weerstand hoger is dan normaal. Zo heeft Rob 750 meter gezwommen op zee inclusief branding, 20 kilometer moeten mountainbiken door de duinen en werd er afgesloten met 5 kilometer hardlopen door duinen en los zand.
Bij het zwemmen ging alles nog ‘van z’n leien dakkie’ en lag Rob op koers. Bij het begin van het fietsen ontstonden er echter problemen. Het schakelsysteem van Noordzij haperde, juist nadat hij zijn fiets vorige week nog had laten maken aan – u raadt het al – het schakelsysteem. Uiteindelijk brak zijn derailleur af, met als gevolg dat er niets anders op zat dan om de laatste 3,5 kilometer van het fietsparcours te gaan lopen. Dit was ook nog eens duin op en in mul zand, behoorlijk pittig! De wedstrijdleiding flusiterde Rob in dat hij beter kon stoppen, maar de ZPB’er beet op zijn tanden.
De achterstand op de nummer 1 was inmiddels hoog opgelopen, maar kansen op de tweede plaats waren er nog. Het uitzicht op die zilveren plak hield Rob op de been. Teleurstelling alom achteraf, want zonder gebreken had goud zeker een optie geweest.
Desondanks heeft Noordzij toch goed gestreden en met zulke omstandigheden een geweldige prestatie neergezet. Gefeliciteerd met zilver Rob!