Keepster Anke Jacobs keepte zaterdagavond een geweldige wedstrijd. Leidinggevend aan de defensieve taken van ZPB H&L Productions speelde zij werkelijk een wereldwedstrijd. Ze voelt zich duidelijk thuis bij deze familievereniging uit Barendrecht.

Met zowel Cyntha Schouten als Laura van der Graaf in de hoofdrol speelden de dames van ZPB H&L Productions collectief een goede wedstrijd. Aanvallend en verdedigend werden de afspraken en opdrachten goed uitgevoerd. Met zes doelpunten was Cyntha Schouten de topscoorster direct gevolgd door de vijf goals van Laura van der Graaf. De ene aanval werd nog vloeiender gespeeld dan de andere.

2013-11-02 20.30.09

Pupil van de Week, Terre Mostert, luistert aandachtig naar de instructies van coach Izaäk Hofman.

De gesloten verdediging van de Barendrechtse groep jonge speelsters hield de slimme aanvalsters van De Zaan goed weg van Anke Jacobs. Het is goed om te zien dat de keepster van ZPB H&L Productions steeds meer de leiding gaat geven aan haar verdediging. Het goede goede keeperswerk van de Zuid-Afrikaanse bracht ZPB H&L Productions in de “winning moot” zoals dat in het Afrikaans heet. Steunend op de slim spelende verdediging werd de Zaandamse formatie met snelle tegenaanvallen aan banden gelegd. ZPB bepaalde het spel en kunnen we stellen dat onze dames echt een goede wedstrijd speelde die eindelijk liet zien waar deze groep speelsters toe in staat kan zijn.

Eerder al in deze competitie lieten zij in Leiden ook al zien wat we kunnen verwachten. De toekomst zal leren of ZPB H&L Productions echt door kan gaan groeien naar de TOP van de Eredivisie Waterpolo.

De supporter