Het minipoloteam van ZPB is met 20 kinderen sterk, naar het toernooi in Ablasserdam geweest. We hadden twee zwemmende teams en twee lopende teams, welke respectievelijk met vijf tegen vijf en de andere vier tegen vier speelden. Iedereen deed harstikke zijn best, voor sommige was dit de eerste keer dat ze met een toernooi meededen, harstikke spannend en erg indrukwekkend met zo’n 100 kinderen in een zwembad.

Het Toernooi was heel goed geregeld er waren totaal wel 19 teams in twee velden, hulde aan de organisatie van de Wiekslag ( volgend seizoen weer?). Alle vier de ZPB teams worden normaal gecoached door een aantal meiden en een jongen, helaas voor ons moesten deze allemaal competitie spelen met hun eigen team. Gelukkig waren er ouders die de taak voor de volle 100% hebben overgenomen voor deze keer. Ouders bedankt!!!

Het totale minipoloteam werd nog geplaagd door kinderen die ziek waren en daarom niet mee konden doen. Gelukkig hebben we dit kunnen oplossen door onderling mee te spelen en deze kinderen hebben extra partijtje kunnen spelen, TOP.

De resultaten van de twee zwemmende teams zijn ZPB-3; met Sven, Guido, Thomas,Kemal en Elsa als top spelers hebben; Een keer 6-0 gewonnen en twee maal verloren met 0-3, 1-3 en gelijkspel 2-2. Al met al een leuke partijtjes gespeeld.

Het tweede zwemmende team ZPB-4 bestond uit Alicia, Luna, Storm, Daan en Tibbe. Helaas was Luna ziek en werd er voor ieder wedstrijdje iemand van het andere team geleend. Het eerste wedstrijdje werd verloren met 5-0. De tweede met 3-0. Het derde partijtje werd er gelijk gespeeld met 2-2. Het laatste wedstrijdje werd gewonnen met 4-1.

Alle spelertjes hebben zich prima vermaakt. Iedereen ging naar huis met een vaantje, sleutelhanger en een zakje snoep.

Naast de twee zwemmende teams waren er dus ook nog 2 teams die minipolo van de lopende variant speelden. ZPB-1; bestaande uit Yara, Sara, Renee en Lisa. Door de coach, de tuttenclub genoemd. De meiden moesten even wennen de eerste twee wedstrijden .Deze werden dan ook verloren. De derde wedstrijd kwamen de meiden op stoom. Met goed samenspel werd die wedstrijd gewonnen met 3-1. De vierde wedstrijd gingen de meiden fantiek verder. Je zag duidelijk dat de trainingen zijn vruchten beginnen af te werpen. Helaas was de keeper van de tegenstander zo groot en het doel zo klein, dat de meiden de bal er niet in kregen. De wedstrijd werd met 3-0 verloren. Al met al een leuke en gezellige dag.

ZPB-2 was het lopende Jongens team. Hierin speelde mee Bas, Ben, Lars, Noah en Stijn. De jongens hebben 2 wedstrijden gewonnen en 2 wedstrijden verloren. Ze zijn een echt team en hebben goed samengespeeld zodat ook bijna iedereen gescoord heeft. De coach was dan ook super trots op deze kanjers!

Jullie hebben het allemaal gelezen. Het was een hele leuke dag en er kan gezien de resultaten nog flink geoefend worden door de spelers.

Het toeval wil, dat: wij van de minipolo heel erg blij zijn, we hebben afgelopen weekend namelijk twee minipolo doeltjes gehad !!! We kunnen nu oefenen en de volgende keer alle partijen winnen.

Een ouder van de club, draagt het jeugdpolo een warm hart toe en heeft deze doeltjes laten maken. Zeker een dikke pluim en grote juich voor deze ouder!

Namens de MINI’s heel fijn hartelijk bedankt.

Droogtraining mini's 2013