We kijken er weken/maanden naar uit.
De klok tikt en de kalenderblaadjes worden elke dag vervangen door een nieuwe. Dan is het eindelijk Dé dag. Dé dag van de lach. 1 Maart  2014 !

’s Morgensvroeg zijn de vrijwilligers al druk in de weer met het gereedmaken van het wedstrijdbad.
Sterker nog er komen wel vier wedstrijdvelden.  Én een in-/uitzwembaan natuurlijk.
Het wedstrijdbad wordt omgetoverd tot een arena. Er komen straks maar liefst 140+ kinderen  binnenstormen.  De kampioenen van de toekomst  willen graag veel plezier maken met hun vriendjes en vriendinnetjes en hun nieuwe miniwaterpolo kunsten vertonen.  Alles moet goed vastzitten en het moet veilig zijn.

12:00 uur
Het is zover de eerste verenigingen komen binnen. Iedereen is goed gemutst en er  wordt naar de naambordjes van de juiste vereniging gezocht. Er heerst een lekkere sfeer met een hoop gekwetter. Eerst nog even warming up met de coaches/trainers/begeleiders. Nu kinkt de stem van onze omroeper die vertelt op welk speelveld wie met spelen.

Dan klinkt het eerste startsignaal en de eerste partijtjes minipolo worden gespeeld, de kinderen die niet poloën zijn aan het springen en spelen in het stuk zwembad wat speciaal hiervoor is opengehouden . Nu is het volume van het gekwetter gestegen tot zeker een 60 Decibel, Fantastisch!

Er zijn totaal dus vier speelvelden; twee diep en twee ondiep hier zijn 11 verenigingen met 12 teams in het diepe en 14 in het ondiepe actief.  Je begrijpt wel:  lekker druk!

De kinderen hebben stuk voor stuk lekker fanatiek en met veel lol minipolo gespeeld van 12:15 tot 15:10 uur met elke keer een pauze van 30 min waar ze konden spelen, drinken en eten.

Om het innerlijke van de sporters op een gezonde manier te verwennen heeft 4-Fruits voor de kinderen plus begeleiders en vrijwilligers een lekker stukje fruit.  Dank je wel. De vitamientjes zijn een aangename, gezonde, verassing voor deze toppers.

Het ondiep gedeelte van het bad heeft dit keer meer teams dan het diepe gedeelte. Om alles gelijktijdig te laten stoppen is er een “kruisfinale” gespeeld in het zwemmende gedeelte. Waarvan de strijd tussen ZVVS en ZPC voor de eerste en tweede plek in gelijkspel eindigde. De plek 3 en 4 die strijd werd gewonnen door SCOM , waardoor  ZPB een vierde plek mocht betreden.

We willen afsluiten met een bedankje voor IEDEREEN. Deelnemers/verenigingen/begeleiders, dank voor de sportieve, gezellige en sfeervolle dag.
Zo’n mooie dag kan niet zonder de inzet van alle vrijwilligers: o.a. meiden van de B en C, ouders in de kantine , de jurytafel enz. enz.

Top een erg leuke drukke gezellige dag minipolo, tot volgend jaar allemaal.

Hieronder een korte impressie!

Minipolo1

Minipolo2

Minipolo3

Minipolo4

Minipolo5