Waar een hoop mensen genieten van hun zomervakantie, liggen Guus van Yperen, Maurice Dentro en Sam van den Burg ook in de zomermaanden iedere dag in het water. De jonge talenten van ZPB H&L Productions zijn in de aanloop op het Europees Jeugd Kampioenschap (O.19 jaar) meer in Zeist dan in hun eigen woonplaats. Onder leiding van trainer Jacob Spijker is de groep van 16 Nederlandse talenten op dit moment al in Georgië. Hier spelen ze van 3 t/m 10 augustus een oefentoernooi om zich voor te bereiden op het EJK. Het EJK zal gespeeld worden van 24 tot en met 31 augustus in dezelfde plaats.

Bij het Kwalificatietoernooi in mei, waar Oranje tweede werd achter Duitsland, waren Guus van Yperen en Sam van den Burg al geselecteerd voor de definitieve groep van 13. Ook Maurice Dentro is echter nog altijd kanshebber voor een plekje in het keurkorps voor het eindtoernooi. De laatste drie afvallers zullen vermoedelijk na het huidige oefentoernooi in Tbilisi bekend gemaakt worden. Keeper Pim Versluis staat back-up als derde keeper achter de geselecteerden Bram van Rossum en Milan de Koff.

Guus van Yperen: “We zijn in de poulefase gekoppeld aan Hongarije, Spanje en Slovenië. Over onze kansen om die poule te overleven durf ik echt niets te zeggen. We gaan in ieder geval nu nog oefenen tegen Roemenië, Wit-Rusland en Georgië en proberen op volle oorlogssterkte aan te treden op het EJK.”

Waterpolo.nl doet verslag van het oefentoernooi en het eindtoernooi in Tbilisi. Een aankondiging en de namen van de groep van 16 vind je hier: http://www.waterpolo.nl/jong-oranje-voor-stage-naar-georgie/15544/#.U-CsTYB_v2k