Een stampvol programma in het Inge de Bruijn Sportfondsenbad te Barendrecht, een horde fans van thuis- en uitspelende teams op de tribune, sponsoren uitgenodigd langs de badrand en de eerste driepunters in de competitie voor de Dames en Heren van ZPB H&L Productions. Dat waren de ingrediƫnten van afgelopen weekend voor mooie waterpolodagen.

De Eredivisie zaterdag begon met de beloften bij de dames die fel, geconcentreerd en vlug voor de dag kwamen tegen Polar Bears 2 uit Ede. Na een spannende eindfase van de wedstrijd werden er door Dames 2 drie punten uit het vuur gesleept met een nette 12-9 overwinning. Direct hierna trad Heren 1 in eigen bad aan tegen titelverdediger Schuurman BZC. ZPB werkte hard, creƫerde kansen, maar frustreerde zichzelf omdat er een hele hoop niet lukte. Schuurman BZC zwom de hele wedstrijd letterlijk achter de feiten aan, maar kon het eigen doel knap verdedigen. Toen Schuurman in periode 4 de mogelijkheid zag de wedstrijd te kantelen, was het ZPB H&L Productions dat wederom drie punten weg gesnoept zag worden in de eindfase van de wedstrijd. Op de dubbele overwinning op MNC Dordrecht in de beker na dus helaas nog geen punten voor de Barendrechtse ploeg van John van den Burg.

Foto’s: Katrin Peijer

Na deze teleurstelling sprong Dames 1 het water in. Na de overwinning van het tweede damesteam was het nu zaak voor de eerste ploeg om ook tegen Polar Bears 1 de punten in Barendrecht te houden. ZPB speelde actief, met lef en werd bemoedigend gecoacht door Jeroen Wasserval en Marco Booij. De thuisploeg kon in periode twee afstand nemen van de Berinnen, maar moest op het einde van de wedstrijd toch nog even billen knijpen. Na het laatste fluitsignaal had ZPB H&L Productions wel de eerste driepunter van het seizoen binnen door een 9-8 overwinning op Polar Bears! Heren 2 mocht vervolgens de pijn van Heren 1 wegpoetsen tegen de jonge tweede ploeg van Schuurman BZC. In een wedstrijd op het scherpst van de snede werd er geknokt voor iedere meter. De wedstrijd ging lang gelijk op, totdat ZPB in de laatste periode haar tweede adem vond en de overwinning kon bijschrijven, 14-9.

Ook op zondag was het Inge de Bruijn Sportfondsenbad decor van de Eredivisie. Gepromoveerde streekgenoot ZVVS uit Vlaardingen kwam op bezoek bij onze heren. De thuisploeg, overduidelijk nog aangeslagen van de wedstrijd van zaterdag, begon niet goed en kende veel pech en stuitte veel op de ervaren keeper van de Vlaardingers. ZVVS deed aan de andere zijde wat het moest doen en maakte met een 1-5 voorsprong halverwege heel Barendrecht zenuwachtig. Na de vijf minuten durende rust herpakte ZPB H&L Productions zich spectaculair door negen doelpunten op rij te scoren en het massaal aanwezige publiek iets te juichen te geven. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 10-6 overwinning voor ZPB H&L Productions Heren 1. De ploeg komt daarmee op drie punten uit drie wedstrijden in de Eredivisie Waterpolo. Heren 2 kwam op zondag niet in actie doordat tegenstander ZV De Zaan 2 niet op kon komen dagen in verband met buitenlandse activiteiten.

Volgende week blijft het Inge de Bruijn Sportfondsenbad leeg. Er zijn dat weekend geen wedstrijden in de verschillende competities.