Komend weekend vangen we weer aan met de Waterpolo Eredivisie. Na een mooi bekerweekend voor de Barendrechtse heren gaan ze zaterdag op bezoek bij AZC Moscow in Alphen a/d Rijn. Enkele jaren geleden streden de ploegen jaar in jaar uit voor de competitiewinst en werden Alphen en Barendrecht rivalen in de waterpolowereld. In die situatie is in de loop der jaren verandering gekomen, maar dit seizoen kan het balletje zo weer alle kanten op vallen. De ervaren equipe van de thuisploeg zal alle zeilen bij moeten zetten om de hongerige ZPB’ers van zich af te houden. Na een trage competitiestart van AZC lijkt de weg omhoog weer te zijn ingezet. Het is de nummer 5 tegen de nummer 6 (beiden 10 punten), gevestigde orde tegen jong talent. Wie gaat er zaterdag vanaf 19:30 uur (in Alphen) aan het langste eind trekken? Deze wedstrijd start overigens direct na het ongeslagen Heren 2 van ZPB, dat het opneemt tegen het nog puntloze AZC 2 (om 18:30 uur in Alphen).

IMG_1229

Onze dames komen na een vrij weekend ook weer in actie. Omdat ze elkaar nog niet vaak genoeg zijn tegen gekomen dit seizoen mag Dames 1 op zaterdag op bezoek bij Het Ravijn in Nijverdal (18:55 uur). Onze dames komen in de eindstand steeds dichterbij en laten wellicht dit keer Het Ravijn echt vier periodes zweten? Op zondag mogen ze wederom opkomen, dat keer thuis tegen UZSC om 17:45 uur. Ook dames 2 komt in actie en speelt op zaterdag om 15:25 uur thuis tegen Z&PC De Gouwe.