In het weekend van 29 januari tot en met 1 februari werden in het Sloterparkbad in Amsterdam de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen gehouden.

Sloterparkbad-620x300

ZPB werd vertegenwoordigd door 2 debuterende zwemmers die werden bijgestaan door hoofdtrainer Erik van Uffelen.

 

Op vrijdagochtend was het de beurt aan Robert Speksnijder om namens onze club het kampioenschap te openen. Robert had zich geplaatst op de 50 m vrij.

Na het inzwemmen en een gedegen voorbereiding zwom Robert zijn race. In vliegende vaart ging hij van start en had een iets te lange onderwaterfase. Dit kostte een fractie van de zwemtijd.  Daarna pakte hij het zwemgedeelte keurig op en finishte in een nieuw PR van 29.94 op een 22e plaats.

 

Op zaterdagmiddag was er het debuut van Emma Schurink op de 200 m vrij. Dat ze toch enigszins gespannen was, bleek uit het feit dat ze de andere 7 deelneemsters uit haar serie even liet wachten voordat Emma van plan was het startblok te betreden. Vervolgens ging ze wel als eerste van start. Via de tussentijden 34.84,

1:14.98 en 1:56.56 finishte Emma in mooi PR (2:34.72, 30e). De volgende dag mocht Emma de halve afstand van de zaterdag zwemmen: 100 m vrije slag. Na een snelle start in 33.43 was Emma in staat de snelheid goed te behouden en na een keurig 35.27 in de 2e 50 m haar PR te verbeteren met bijna 2,5 seconde tot 1.08.70 (23e).

 

Robert en Emma, gefeliciteerd met jullie uitstekende prestaties.