Beste leden van ZPB H&L Productions,

Elke waterpolowedstrijd wordt geleid door één of twee scheidsrechters die de waterpoloregels handhaven en de wedstrijd tot een goed einde brengen. Veel van deze wedstrijden worden geleid door onze clubscheidsrechters. Elke club is verplicht om een minimaal aantal scheidsrechters te hebben. Lukt dit niet, moet je als club teams terugtrekken. Het komt er ongeveer op neer dat je per ingeschreven team ook een scheidsrechter moet leveren. Dus 7 teams ingeschreven is ook 7 scheidsrechters aanleveren.

Daarnaast stimuleren wij bij ZPB dat de leden zich inzetten voor de vereniging door het doen van vrijwilligerstaken. Eén van de vrijwilligerstaken die je als lid van ZPB zou kunnen doen is het zijn van (verenigings)scheidsrechter. Als scheidsrechter help je de club enorm en krijg je als extra beloning korting op je contributie. Een verenigingsscheidsrechter (fluit alleen thuiswedstrijden) krijgt 25% korting, een aangestelde scheidsrechter (fluit in de hele regio) zelfs 50%. Daarnaast krijg je het blad Manmeer! magazine gratis op de mat.

Voor het huidige seizoen zijn er (net) voldoende scheidsrechters maar voor komend seizoen hebben we weer een aantal verse krachten nodig die voor ZPB willen fluiten. De nood is zelfs zo hoog dat er voor volgend seizoen echt scheidsrechters bij moeten komen willen wij al onze teams in kunnen inschrijven.

De volgende scheidsrechterscursus, in onze regio, zal in maart georganiseerd gaan worden. De cursus bestaat uit 5 (verplichte) theoriebijeenkomsten, 4x fluiten à minimaal 15 minuten (bij eigen vereniging), het maken (en inleveren) van enkele verwerkingsopdrachten, een schriftelijk examen, een mondeling examen en een praktijkexamen (officiële wedstrijd).

Ben je enthousiast, ouder dan 16, wil je de regels van het mooie waterpolospel nog beter leren kennen, wil je wat voor onze mooie vereniging doen, besparen op je contributie en heb je een W-tje? Schrijf je dan nu in voor de volgende scheidsrechterscursus!

De coördinatie van de inschrijving is in handen van de waterpolocommissie. Zij zien de inschrijvingen op korte termijn (het liefst voor 29 januari aanstaande) tegemoet op waterpolocommissie [at] zpb [dot] nl.