ZPB H&L Productions heeft zich na een knotsgekke herkansing alsnog geplaatst voor de finale van de KNZB Beker. In Ede werd het 13-16 voor de Barendrechters. 

Twee weken geleden wist Polar Bears zich nog zeker van dit finaleticket. Vanwege een foute toepassing van de reglementen, na commotie over een afgekeurd doelpunt, vocht ZPB echter met succes een protest aan. 

De 12-12 eindstand in Ede werd deels teniet gedaan en we vingen vrijdagavond aan met 10-12 op het scorebord en nog 8 minuten en 2 seconden netto speeltijd te gaan. 

Polar Bears schoot aanvankelijk uit de startblokken, maar ook ZPB beperkte zich niet tot verdedigen. Door doelpunten van Michael de Kreek en Guus van Yperen maakten de bezoekers het gat zelfs groter. De ploeg uit Ede maakte het vervolgens nog één keer spannend, maar door toedoen van opnieuw Michael de Kreek en een rake strafworp van Matthijs de Bruijn mocht ZPB alsnog juichen! 

ZPB H&L Productions was in 2006 voor het laatst de winnaar van de cup met de grote oren. Op zondag 6 maart gaat het team proberen hier geschiedenis aan toe te voegen in de finale tegen Het Ravijn uit Nijverdal. De nationale bekerfinales vinden plaats in Het Hofbad in Den Haag. 

Zondag 6 maart 
14:00 uur ZVL-BAM – UZSC (dames)

16:00 uur ZPB H&L Productions – Het Ravijn (heren)

Over de kaartverkoop voor de finale later meer! 

image