Luuk Blankenburgh (14 jaar), keeper bij BJ1, maakt sinds september 2016 deel uit van Jong Oranje onder 15 jaar. Zijn grote droom is om in 2024 met de Oranje-heren deel te nemen aan de Olympische Spelen. De KNZB doet er alles aan om de Oranje-heren klaar te stomen voor de Olympische Spelen. Een belangrijk onderdeel daarvan is zoveel mogelijk zwaardere internationale tegenstanders treffen om het niveau van Oranje te verhogen. Dit geldt ook voor de jeugd van Jong Oranje.

luuk-blankenburgh

Luuk Blankenburgh in actie voor ZPB BJ1

 

Hier is echter geld voor nodig. Er zijn veel sponsoren, maar Robin van Galen (bondscoach Oranje-heren) en Hans Nieuwenburg (assistent bondscoach Oranje-heren) hebben ook een eigen actie bedacht.

Samen schreven zij het boek “Volg je droom. Van hier tot Tokio”, over de weg die Oranje aflegt om zich klaar te stomen van de Olympische Spelen van 2020. Het boek geeft een kijkje achter de schermen van het project dat Waterpolo Nederland zich tot doel heeft gesteld. Het boek is ook bedoeld als stimulans voor de jeugd van Oranje, zij maken immers ook deel uit van dit project. We willen immers verder na 2020. De opbrengst van het boek zal mede worden gebruikt voor deelname aan internationale toernooien door Jong-Oranje.

cover-volg-je-droom-klein

De leden van Jong-Oranje hebben daarom van Robin van Galen de opdracht gekregen zoveel mogelijk boeken te verkopen. Voorlopig heeft iedereen 10 exemplaren meegekregen. Maar meer zijn natuurlijk altijd aan te leveren.

Het boek kost € 15,00 en voor dit bedrag krijgt u een boek (128 pagina’s) vol met prachtige foto’s en interviews en steunt u o.a. Jong Oranje in de weg naar deelname aan de Olympische Spelen.

Luuk zal dit weekend bij beide wedstrijden van Heren 1 aanwezig zijn om de boeken te koop aan te bieden.

Laat zien dat waterpolo leeft bij ZPB en koop dat boek!