Het Rode Kruis, afdeling Rotterdam, organiseert dit jaar een SeriousSwim010 om geld op te halen voor Serious Request. Op zondag 18 december, tussen 15:00 en 20:00 zullen zwemmers in het Sportfondsenbad Noord, ofwel het Van Maanenbad, zoveel mogelijk geld ophalen voor het voorkomen en behandelen van longontstekingen bij kinderen onder de 5 jaar.

Deze stille ramp zorgde ervoor dat er vorig jaar 920,000 kinderen stierven, één kinderleven elke 35 seconden*. Met de juiste behandeling en informatie kunnen deze levens gered worden. Daarom roept het Rode Kruis, afdeling Rotterdam, iedereen op om zich te laten sponsoren door vrienden, familie en kennissen en één kilometer te zwemmen voor het goede doel. Richtlijn voor deze kilometer is een sponsorbedrag van 50 euro.

Aanmelden kan via een speciaal formulier op de website van het Rode Kruis. Zwemmers kunnen zich aanmelden als individu of als team en voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar is een speciale jeugdafstand. Zwemmers kunnen hun vragen mailen naar seriousswimming010 [at] rodekruis [dot] nl. Ieder uur worden in een speciale loterij mooie prijzen verloot en wie het meeste sponsorgeld ophaalt krijgt tevens een leuke prijs. Voorafgaand aan het evenement en in de pauze vinden demonstraties plaats en de hele middag zorgen dj’s voor live muziek.

Onder andere Olympisch zwemster Madelon Baans is al speciale gast aanwezig. Zij geeft het startschot en zwemt uiteraard zelf ook mee. RTV Rijnmond journalist Koen Freijssen fungeert de 18e als spreekstalmeester.

#SeriousSwim010  #SR16
* Cijfers van Unicef
seriousswim010-def