Beste ZPB’er en/of ouders/verzorgers van ZPB’er(s),

Zoals u weet is iedere sportvereniging afhankelijk van vrijwilligers. Of het nu gaat om trainers/trainsters, coaches, mensen achter de bar, bemensing van de jurytafel of commissie- en bestuursleden. Je kan het zo gek niet bedenken of er zijn mensen voor nodig die dit vrijwillig voor een vereniging willen doen om de vereniging te kunnen laten functioneren. Nu hebben wij bij ZPB niets te klagen over het aantal mensen dat iets voor de vereniging wil doen. We hebben heel veel vrijwilligers en daar zijn wij heel dankbaar voor. Nu wil het geval alleen wel dat het succes en de groei van onze geweldig gezellige vereniging een probleem met zich heeft meegebracht dat spoedig moet worden opgelost. Hoe meer teams een vereniging heeft (of wil inschrijven) hoe meer scheidsrechters en/of spelleiders deze vereniging moet aanleveren en daarom ook deze mail en oproep.

Op dit moment heeft ZPB te weinig scheidsrechteren en/of spelleiders om volgend jaar alle mogelijke teams in te schrijven. ZPB heeft zelfs helemaal geen spelleiders (SR2). Spelleiders fluiten de EG en de lagere DG wedstrijden en fluiten deze alleen in Barendrecht. Dit wordt nu nog gedaan door de verschillende scheidsrechters van ZPB (die ook nog eens buiten Barendrecht fluiten). We hebben dus voor het begin van volgend seizoen SR2 spelleiders nodig!

Om spelleider te worden, kun je een zogenaamde SR2 cursus volgen. Wij hebben Rob van Neutegem (ZPB’er en Bondsscheidsrechter in de top van Nederland) bereid gevonden een SR2 cursus voor onze leden te geven. De cursus zal in twee à drie avonden gegeven worden (data volgen).

Wij zijn dus als vereniging op zoek naar mensen die SR2 spelleider willen worden! Hoe meer wij er hebben des te minder wedstrijdjes er uiteindelijk per persoon gefloten hoeven te worden. Daarnaast krijgen spelleiders 25% korting op de contributie (of op de contributie van één van hun kinderen). Daarnaast staat er geen verplichting op het aantal te fluiten wedstrijden en draagt u bij aan de ontwikkeling van de jongste jeugd van ZPB!

Wil u zich op deze manier inzetten voor ZPB? Dan komt de waterpolocommissie graag in contact met u!

Stuur hen een mailtje op waterpolocommissie [at] zpb [dot] nl en zij zullen u met open armen ontvangen en u verder informeren of uw vragen beantwoorden.