Dit weekend staat in het teken van de 1e ronde van de KNZB beker. ZPB H&L Productions, bekend als ware cupfighter verwacht hier dan ook tegen ZPC Amersfoort potten te kunnen breken. Het tweeluik zal zaterdag afgetrapt worden in het eigen Inge de Bruijn Bad om 18.45u. Op zondag is de beslissende wedstrijd in Amersfoort om 15.00u. In deel drie van deze rubriek zal de boomlange, alleskunner Oscar Visser zich voorstellen aan het publiek.

1. Vertel is wat over jezelf, hoe oud ben je, wat voor werk doe je en hoe lang zit je al bij ZPB?

Oscar Visser, 26 jaar en sinds mei dit jaar samenwonend in mijn geboortestad Gorinchem. Voor mijn werk ben ik accountmanager bij een mengvoerleverancier. Ik ben in Gorinchem begonnen met waterpolo bij PCG (waar hij ook coach is). Toen ik net 18 was ben ik bij ZPB komen spelen, het huidige seizoen is dus mijn 9de seizoen.

2. Wat is het hoogtepunt van je persoonlijke waterpolocarrière?

Het spelen van de Champions League in Boedapest vorig jaar is absoluut hét hoogtepunt tot nu toe.

3. Wat is jouw favoriete feestdag?

Dat zijn de kerstdagen, ik kan dan echt genieten van samen zijn met familie.

4. De beste pre-game maaltijd is:

Een pasta-salade met veel kip.

5. Wat is je favoriete positie, en wat is daar je sterke punt?

Een positie in de top vind ik prettig, omdat ik daar dan overzicht heb. Door van daaruit een actie in te zetten probeer ik vrijheid te creëren voor een medespeler of voor mezelf. Daarbij kan ik mijn lengte optimaal benutten.

Mijn sterke punten zijn: allround en betrouwbaar. Je weet wat je aan mij hebt als medespeler.

6. Heb je een bepaald(e) ritueel/gewoonte voor de wedstrijd?

Nee

7. Wat maakt een bekerwedstrijd in jouw ogen zo bijzonder?

Om in de clichés te spreken: het zijn wedstrijden op zich. Om de wedstrijden heen en ook tijdens de wedstrijd gebeuren regelmatig ‘bijzondere’ dingen, zoals twee jaar geleden met de videobeelden. De belangen zijn anders dan in de competitie; het zijn twee wedstrijden en over die twee wedstrijden is het, alles of niets. Bij verlies is het je spullen pakken en de bekercompetitie is voorbij. Bekerwedstrijden zijn in mijn ogen altijd het mooie extraatje van het seizoen.

8. Na (2 keer) 4×8 minuten staat deze stand op het scorebord:

In de thuiswedstrijd zullen wij al het verschil moeten maken, ik denk dat het dan 9-7 wordt. De zondag wordt ook spannend, maar wederom moeten wij de winst gewoon kunnen pakken. Ik zeg 8-6. Op naar de volgende ronde in de beker, daar heb ik vertrouwen in!

Door Rick Vermeulen