In de nieuwe opzet van de beker competitie waren we ingedeeld in een poule met PSV, het Y en het Ravijn. Alle ploegen speelden in deze opzet 1 keer tegen elkaar.

Vorige week zaterdag troffen we thuis PSV. Alleen het eerste kwart was er sprake van een wedstrijd (3-3) Daarna was het gedaan met de tegenstand uit Eindoven en stopte de teller voor ons pas bij 19. PSV heeft in de resterende kwarten nog 1 keer doel getroffen.  Het krachtsverschil was een stuk groter dan ik van te voren had gedacht.

 

Afgelopen vrijdagavond mochten we naar Amsterdam waar we het Y zouden treffen. Hier speelt sinds dit seizoen Eline Antonissen, die jarenlang heeft gespeeld voor ZPB. Het weerzien met Eline was leuk, de wedstrijd een stuk minder. Laat beginnen en na twaalven thuis en erg fysiek en grof. Maar ondanks alles bleven we keurig overeind en stond er na 4 kwarten waterpolo een voor ons gunstige eindstand op het bord van 4-12.

Uit beide wedstrijden bleek wel dat het verschil tussen Eredivisie en Overgangsklasse erg groot is en dat het dus zaak is dat wij aan blijven haken bij de Eredivisie ploegen.

Of we daartoe in staat zijn konden we gisteren laten zien in Nijverdal. Zowel voor het Ravijn als voor ons gold dat we ons beide hadden geplaatst voor de kwartfinale van de beker en dat er dus alleen nog moest worden gestreden om de poulewinst.

En gestreden hebben we zeker. Het ging de eerste twee kwarten gelijk op (1-1) en (2-2). Een falende klok, geen zichtbare 30-seconden klokken en een warrige jurytafel konden ons niet van de wijs brengen. Het derde kwart kreeg ons wel uit balans. (6-3) Maar ondanks alles hebben we gestreden tot de laatste seconde en hebben we de stand ook in het laatste kwart gelijk gehouden. (8-5) En natuurlijk was de teleurstelling groot na deze wedstrijd. Maar dat kwam niet door het verlies op zich maar omdat iedereen ervan overtuigd was dat we een prima pot hebben gespeeld waar misschien nog wel iets meer in had gezeten dan hetgeen er nu uitkwam. Over 2 weken gaan we op herhaling naar Nijverdal. En dan gaan we zeker proberen om een nog beter resultaat neer te zetten.

Door de tweede plaats in de poule gaan we door naar de kwartfinale van de beker. Wie we daar gaan treffen is nog niet bekend.

Dames 2 had zich al eerder geplaatst voor de volgende ronde van de beker. Zij spelen op 2 december thuis tegen het eerste damesteam van ZVVS uit Vlaardingen.

Aanstaande zaterdag spelen de Dames hun eerste thuiswedstrijd tegen ZV de Zaan. Dames 2 om 16:25 uur en Dames 1 om 19:25 uur. Hopelijk kunnen we met de steun van een volle tribune twee mooie resultaten neerzetten.