Zaterdag stond voor de mannen van ZPB H&L Productions de derby tegen de Rotterdammers SVH op het programma. Dit soort wedstrijden brengen altijd een extra lading spanning en spektakel met zich mee. Een lastige wedstrijd die elke kant op kon gaan. Het sfeerteam van ZPB H&L Productions had flink uit gepakt met als eyecatcher het CO2 kanon.

Na het eerste fluitsignaal en daarmee het eerste balbezit voor de thuisploeg werd ZPB H&L Productions direct gevaarlijk in de aanval. Echter kwam de strijdlust van de Rotterdamse mannen ook los en werd er door SVH als eerste gescoord. ZPB en SVH scoorde daarna beide nog een aantal keer en na de eerste periode stond er een 3-2 voorsprong op het scorebord.

De taak van Hofman was om te focussen op de verdediging en beter afronden in de aanval. Dit was goed terug te zien, na een aantal goede schoten van de kant van ZPB in combinatie met een solide verdediging, stond het halverwege 9-5 in het voordeel van ZPB.

Met een volle tribune en een geweldige sfeer werd de tweede helft afgetrapt, beide ploegen gaven nog steeds veel druk op de aanval en maakte verdedigend nog wel eens wat foutjes hierdoor kon het ZPB publiek maar liefst nog 9 keer op de banken staan en in de handen klappen. Met name topschutter Maurice Dentro kwam aardig los en zorgde voor maar liefst 5 Barendrechtse doelpunten. Na een waar doelpuntenfestijn van 4 periodes stopte de teller op 18-11, hiermee pakt ZPB H&L Productions de 2e overwinning van dit seizoen.

Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen Brandenburg op het programma, hier zullen de mannen van Hofman uiteraard opnieuw voor de volle winst gaan.

Doelpuntenmakers:
Maurice Dentro (5), Jari Krijgsman (3), Oscar Visser (3), Dennis Verspoor (2), Twan de Kadt (2), Michael de Kreek (2) en Rick Vermeulen

Door Yannick van den Burg