Afgelopen zaterdag werd er in het sfeervolle Inge de Bruijn bad de kraker gespeeld tussen ZPB H&L Productions dames 1 tegen ZV de Zaan dames 1. Coach van Baarle was vanaf het begin duidelijk, we zullen onze huid duur verkopen.

Na twee minuten speeltijd stond er een voorsprong voor de dames uit Barendrecht op het scorebord. Lisette van den Burg scoorde vanuit de break het eerste doelpunt van de wedstrijd. Lupi Lopez Caridad scoorde later in de periode vanuit een man meer situatie. Net aan het einde van het eerste part scoorden ook de dames uit Zaandam vanuit een break.

Karlijn Fokke in actie tegen ZV de Zaan

Helaas bleef de voorsprong niet lang op het scorebord staan, Zv de Zaan scoorde snel in de tweede periode. Gelukkig heeft Nicky van Neutegem hier een antwoord op en scoort als linkshandige uit de hoek. Hierdoor staat ZPB H&L Productions met een stand van 3-2 voor. Nadat er uit veel over- en ondertal situaties niet gescoord wordt, scoort het team uit Zaandam twee doelpunten op rij. Waardoor de voorsprong in het voordeel van het team onder leiding van, van Baarle helaas verdwenen is.

ZPB Dames 1 tijdens het voorstellen tegen ZV de Zaan

In de derde periode scoort Manouk van Neutegom de gelijkmaker, waardoor de wedstrijd spannend blijft, en de wedstrijd nog alle kanten op kan kantelen. Helaas is dit het laatste doelpunt vanuit de thuis spelende dames. Waarna Zv de Zaan nog twee keer tot scoren toe komen in de laatste twee periodes.

De uitslag eindigt helaas in het nadeel van de dames van ZPB H&L Productions met 4-6.

Door Larissa Kuipers