Brandenburg uit Bilthoven komt al vele jaren uit in de Eredivisie maar knokt ieder jaar weer voor lijfsbehoud.

Coach Remko Hofman moest het in Bilthoven doen zonder captain Matthijs de Bruijn die 1 wedstrijd schorsing moest uitzitten na zijn rode kaart van vorige week.

De opdracht was duidelijk: 3 punten meenemen naar Barendrecht om aansluiting te houden met de top 4 van de Eredivisie.

Vlak voor het begin van de wedstrijd raakte keeper Pim Versluis geblesseerd aan zijn duim tijdens het inschieten en ondanks dat Pim besloot om aan de wedstrijd te beginnen was dit van korte duur. Na 3 minuten moest coach Hofman noodgedwongen speler Oscar Visser opofferen om het doel te verdedigen.

Een fikse tegenvaller en ipv een zone verdediging werd er overgeschakeld op een pressing om vele schoten op het doel van Visser te voorkomen.

Ondanks diverse goede reddingen van Oscar Visser lukte het Brandenburg toch om vanuit de tweede lijn makkelijk de doelpunten te maken. Brandenburg rook zijn kans en gaf dan ook niet op en halverwege stond het 7-10 voor de Barendrechters. Inmiddels had de coach van Brandenburg de rode kaart gekregen en leek de vlam in de pan te slaan. ( er volgden nog 3 rode kaarten voor Brandenburg).

ZPB bleef rustig en uiteindelijk stond er 14-17 in het voordeel van de Barendrechters als einduitslag op het scorebord.

De doelpuntenmakers waren:

Maurice Dentro 5, Michael de Kreek 2, Dennis Verspoor 2, Jari Krijgsman 2, Stephan de Ruijter 2, Oscar Visser, Twan de Kadt, Kevin van Baarle & Rick Vermeulen

Zaterdag 11 november speelt ZPB H&L Productions thuis om 17.55 uur tegen Amersfoort.

De laatste 4 wedstrijden ( beker en competitie) werden verloren door ZPB. Het wordt tijd om deze negatieve reeks te stoppen.

U komt toch ook kijken?