Afgelopen zaterdag stond er een zwaar programma te wachten voor de dames van ZPB. De koploper ZVL uit Leiden kwam op bezoek in Barendrecht. De dames van ZVL mochten dan bovenaan staan maar de dames van ZPB waren gebrand om die eerste punten te pakken.

Dat ZPB dit meende werd al snel duidelijk in het eerste part. Na een achterstand van 0-2 werd deze keurig omgebogen naar een stand van 3-3. In eigen huis lieten de dames niet zomaar over hun heenlopen. De wedstrijd vervolgde zich en werd fysiek nog een stukje harder. Hier hadden de dames even geen antwoord op, wat leidde tot een stand van 3-7 in de rust. Iedereen wist dat dit nog zeker niet het einde was en er werd weer sterk begonnen aan het derde part. Er werd eindelijk weer een doelpunt gemaakt voor de thuisploeg wat de kans op winst weer een beetje dichterbij bracht. Aan het einde van het derde part stond het 4-9 en was alles nog mogelijk. Helaas was de tegenpartij net wat slimmer en sterker, en kregen de ervaren speelsters te veel ruimte om te scoren. Na hard werken werd de eindstand 6-13 in het voordeel van ZVL.

Doelpunten aan de kant van ZPB kwamen van Manouk van Neutegem (2x), Lisette van den Burg, Barbara Groenenboom, Isa van der Windt en Cyntha Schouten.

Foto’s: Katrin Peijer. Tekst; Lisette van den Burg