Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen zwemmen voor Junioren en Jeugd zwemmers (NJJK) was ZPB H&L vertegenwoordigd door Estelle van Wijngaarden. Deze talentvolle zwemmer was gekwalificeerd voor 9 afstanden waarvan er op 7 werd uitgekomen.

De vrijdagochtend-sessie begon met de 100 m vlinderslag. Met een uitstekend PR van 1.15.71 tikte Estelle als 4e aan. Chapeau. In de middag werd de 100 m vrij slag gezwommen. Estelle stond hier als 13e geplaatst maar wist in een uitstekende race haar serie te winnen in een tijd van 1.06.20. Er was nog een 2e serie met de 10 snelst ingeschreven deelnemers. Estelle was als 14e ingeschreven en eindigde uiteindelijke als 6e. Wederom een prima top 10 notering.

De zaterdagochtend begon met de 200 m vrije slag. Als derde geplaatst gaf dit goede hoop op een mooie uitslag. De race ging gelijkmatig op in de 1e 100 m. Estelle tikte hier als 3e aan. Toen kwam de 3e 50 m en die verliep zwaarder dan gedacht. De andere zwemmers gingen net iets harder en Estelle bezette de 8e plaats. Door een goede laatste 50 m wist Estelle zich te herpakken en uiteindelijk toch als 6e te finishen. De tijd was helaas net boven haar inschrijftijd en leverde zodoende geen PR op.
Na goed gerust te hebben was de middag een sessie die 2 afstanden vergde. De 200 m rugcrawl en de 50 m vrijeslag. Als 7e geplaats op de 200 m rugslag ging Estelle zeer voortvarend van start en kon zich meten met de top in deze serie. Door een goede opbouw en zich goed te focussen op de techniek kon ze prima stand houden en eindigde uiteindelijk als 5e. Wat een uitstekend resultaat met ook nog een PR in 2.44.13.
De 2e afstand deze middag was de 50 m vrij. Met een 17e inschrijftijd van 31.87 bood deze race veel mogelijkheden om een tijdsverbetering te realiseren. De opdracht om vanuit techniek te zwemmen werd heel goed uitgevoerd en resulteerde in de winst van de serie in 30.55. Afwachten wat de volgende serie zou opleveren. Daar waren 6 zwemmers die een snellere tijd realiseerden en dit leverde dus een uitstekende 7e plaats op.

Toen ontluikte zich de zondagochtend. Vroeg op want er moest al om 8.36 geraced worden. Lekker ontbijt naar binnen en op naar het zwembad. Vandaag de 200 m vlinderslag. Dat is toch wel een mentale hobbel. Bij het inzwemmen veel nadruk gelegd op de techniek en heel belangrijk de ligging. Goed voorbereid de gang naar de voorstart gemaakt waarna exact op tijd het starsignaal klonk. Er waren 5 deelnemers die allen geplaatst waren vanwege hun 100 m limiet. Estelle was op basis hiervan als snelste geplaatst en mocht dus zwemmen in baan 4. Dat is niet bepaald een voordeel voor onze zwemster. Voortvarend ging Estelle van start en na 50 m nam ze brutaal de leiding. Dit handhaafde zij ook nog bij het 100 m keerpunt. Na dit keerpunt echter vergat Estelle de dingen waar we in de voorbereiding op getraind hadden. Daar waar Estelle de prachtige horizontale ligging naar een meer verticale positie bracht, kwamen haar concurrenten horizontaal voorbij. Jammer genoeg was Estelle niet meer in staat de ligging te herstellen en zo eindigde ze als 5e in deze race waar absoluut meer mogelijk was geweest.
Op naar de laatste afstand van een zwaar weekend : 50 m vlinder. Bij de 100 m vlinderslag ging de 50 m al bijna in PR tijd. Dit te samen met de les van de 200 m vlinderslag gaaf toch wel veel vertrouwen voor deze afsluitende afstand. Estelle stond als 4e geklasseerd en die situatie vindt ze prettiger dan bij de 200 m vlinderslag. Ze ging ontzettend voortvarend van start en het veld ging gelijk op naar het 25 m keerpunt. Dit voerde Estelle goed uit en het was nu vol bak op de finish af. Met een aantal zwemmers ging het gelijk op en de aantik zou bepalend worden. Die viel qua plaats net niet de goede kant op voor Estelle maar kijkend naar het eindresultaat werd ze 4e in een tijd van 32.67. Bijna 1,5 seconde onder haar PR. Dit was toch wel een fantastische afsluiter van het toernooi.

En dan nog even dit: Tijdens de NJJK wordt er een klassement bijgehouden van de prestaties per vereniging in de breedte. Hier wordt dus niet alleen naar medailles gekeken. Van de 95 verenigingen die in het klassement zijn opgenomen is ZPB H&L geëindigd op de 43e plaats. En dat met slechts 1 zwemster. Vele verenigingen met meerdere deelnemers zijn lager geëindigd en dat geeft toch maar weer aan hoe bijzonder de prestaties van Estelle zijn geweest op dit toernooi.
9 limieten, 7 starts 5 persoonlijke records, 1 x 7e, 2 x 6e 2 x 5e en 2 x een 4e plaats. Resultaten waar Estelle trots op kan zijn. Tevens zijn er al limieten behaald voor volgend jaar.

Nu moet de focus even verzet worden naar de lange baan. Voor de NJJK lange baan kunnen alleen limieten behaald worden in een 50 m bad.
Afsluitend is een woord van dank gericht aan allen die tijdens dit toernooi hartstochtelijk hebben meegeleefd, aangemoedigd, zijn komen kijken en zelfs hebben meegegeten. Ondanks dat het soms bezwarend lijkt te werken, wordt de steun ontzettend gewaardeerd. Dank voor het supporteren.