Zondagavond mochten de dames van ZPB aantreden tegen UZSC uit Utrecht. Eerder dit seizoen verloren de dames met 14 – 6 uit in Utrecht, maar na de sterke wedstrijd van vorige week tegen Polar Bears begonnen de dames vurig aan de wedstrijd.

De wedstrijd begint en het is meteen hard tegen hard. UZSC weet de 0-1 te scoren, maar Milou Eggens zorgt met een fraai doelpunt voor aansluiting en maakt de 1-1. Aan het eind van de eerste periode is Dagmar Genee op dreef en scoort zij er 2 voor de dames uit Utrecht waardoor we de tweede periode in gaan met een stand van 1-3.

Nikki Meijer scoorde de 3-5.

De tweede periode wordt geopend met twee doelpunten voor de dames van Utrecht, maar hierna vechten de dames van ZPB zich terug in de wedstrijd. Karlijn Fokke scoort vanaf links een mooi doelpunt en maakt hiermee de 2-5. Kort hierna scoort Nikki Meijer de 3-5 en daarmee zorgt zij voor vuur in de ogen van de dames van ZPB. Manouk van Neutegem scoort nog een genadeloos harde bal uit een man meer situatie. Meteen na dit mooie doelpunt van Manouk wordt Tess Kok eruit gestuurd en neemt de coach van UZSC een Time-Out waarna hij zijn dames streng toespreekt, deze stand was natuurlijk niet volgens zijn planning. De dames van USZC benutten hun man meer niet en de dames gaan de rust in met een stand van 4-5.

Lupi Lopez Caridad in actie tegen UZSC.

De derde periode wordt geopend met een man meer voor de dames van ZPB die benut wordt door Lupi López Caridad. Hiermee wordt de stand 5-5 en zijn de dames van ZPB wel heel dichtbij de zo verdienste 3 punten waar zij al een aantal wedstrijden op jagen. De spanning is te merken in het water en de strijd wordt grimmiger. Opnieuw weet Genee de dames van ZPB te verrassen, zij scoort de 5-6 en de 5-7 voor Utrecht. Hierna wordt Lupi López Caridad er nog uitgestuurd en maken de dames van Utrecht de 5-8. De dames van UZSC weten nog eenmaal het doel te vinden en zij scoren de 5-9. Dit is ook de stand waarmee de zwaar bevochten wedstrijd wordt beëindigd. De dames van ZPB verlaten wederom met opgeheven hoofd het zwembad in Barendrecht.

Tekst; Lupi Lopez Caridad
Foto’s; Katrin Peijer