Na een overtuigende winst zaterdag tegen BZC Brandenburg en de week ervoor tegen SVH wilde ZPB maar al te graag de winnende reeks voortzetten. Hiervoor moesten de bezoekers uit Nijverdal verslagen worden. Na een snelle achterstand van 0-1 kregen de heren uit Barendrecht al snel meer grip op de wedstrijd. Er werd goed gecombineerd in de aanval en gedisciplineerd verdedigd. Dit leidde halverwege dan ook tot een 5-4 voorsprong. De frustratie werd bij de tegenstander duidelijk, zowel de coach als de midvoor moesten het bad verlaten met een rode kaart. In de tweede helft van de wedstrijd kreeg ZPB via vele overtal situaties de kans om de voorsprong uit te breiden. Echter, de thuisploeg verzaakte. En zoals het gezegde luidt, als je zelf je kansen niet afmaakt doet je tegenstander het wel. Dit is ook exact wat gebeurde. De nummer drie van de competitie nam in het laatste partje een voorsprong van twee doelpunten en speelde de wedstrijd uit. ZPB blijft dus op de negende plek staan en zal hard moeten vechten om de play-offs nog te behalen.

Periodestanden:
1-2,4-2,2-3,1-3

Doelpuntenmakers:
Maurice Dentro 2
Twan de Kadt
Kevin van Baarle
Matthijs de Bruijn
Jari Krijgsman
Michael de Kreek
Yannick van den Burg

Tekst; Rick Vermeulen
Foto’s; Katrin Peijer